Programok március 15-én

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Rendezvények Budapesten március 15-én

Március 15 az egyik legfontosabb nemzeti ünnep Magyarországon. Ennek megfelelően készül az ország, már ami a programokat illeti. Most megmutatjuk, hogy mivel várják az embereket ezen a napon!

Budapesti programok március 15-én

Rendezvények Budapesten március 15-én

Hova menjen az ember, ha ünnepelni szeretne Március 15-én?Adunk néhány tippet, hova menj Budapesten.A Parlament előtt, a Kossuth téren 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődik az ünnepség. A nemzeti lobogót katonai tiszteletadással, Áder János államfő és Kövér László házelnök jelenlétében vonják fel.

A Várban:

A Dísz téren 9 és 18 óra között vásár lesz, a zenét pedig a Budapest Helyőrség Zenekara, a Készenléti Rendőrség Zenekara, valamint a Pénzügyőr Zenekar szolgáltatja.A Várkert Bazárban kézműves foglalkozások, zenés és táncos programok várják az érdeklődőket,  utána pedig irodalmi est következik.A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek. Eközben a Táncsics börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni a vállalkozó kedvűeknek.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban idén is megrendezik a "Forradalmi forgatag"-ot. A Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója mellett a hagyományőrzők csatabemutatókkal, ágyúlövésekkel, puskasortüzekkel és szuronyharc-bemutatókkal szórakoztatnak. A gyerekek csinálhatnak huszárcsákót, töltéstáskát, tarsolyt, és játékkatonát is festhetnek; de lehet fémkatonát önteni vagy kerámiát készíteni is.

Március 15-től két hétig olyan program várja az embereket, melyre nem nagyon volt még példa. Ingyen lehet megnézni ugyanis a Szépművészeti Múzeum Román csarnokát, amit hetven évig elzártak a látogatók elől.A csaknem 900 négyzetméter alapterületű, középkori bazilika belső terét megidéző terem egyedülálló falfestményeinek megújításán 70 restaurátor dolgozott: körülbelül 2500 négyzetméter falfelületet varázsoltak újjá.

A Román csarnok mindennap 10 órától lesz nyitva, az utolsó vendégeket 17 órakor engedik be. Nincsen sem előfoglalás, sem előjegyzés, így érkezési sorrendben lehet bemenni, és a nagy érdeklődés miatt tömegre és sorban állásra is fel kell készülni.

Március 15. programok

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest