Utazás, kirándulás Budapesten, Magyarországon és a világban

Life of Budapest
Egynapos síelés
InterCity
Kép szerzője: Jay Dantinne on Unsplash

Elstartolt az első közvetlen vonat Budapest és Munkács között

Szerző: Lobu.hu
2018. december 11.

Új járat debütált idehaza. Vasárnap startolt az első közvetlen vonat Budapest és Munkács között. Reggel fél 8 előtt a budapesti Nyugati pályaudvarról gördült ki a szerelvény, amely most már minden nap viszi az utasokat. A MÁV tájékoztatása szerint a magyar főváros és Kárpátalja második legnagyobb városa közötti út így jelentős menetidő-csökkenéssel, 9 és fél óra helyett 7 óra alatt tehető meg vonattal.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Ünnepi járatokkal találkozhatnak a tömegközlekedők

Ünnepi járatokkal találkozhatnak a tömegközlekedők

Szerző: Lobu
2018. december 5.

Idén decemberben ismét ünnepi arculattal közlekedik Budapesten az egyik BKV autóbusz. A Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített járművön december 6-tól 23-ig minden csütörtök-péntek-szombat és vasárnap lehet utazni.  Az ünnepváró Mikulásbuszunkkal december 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 20, 21, 22 és legvégül 23-án a Móricz Zsigmond körtér és a Keleti pályaudvar között a 7-es vonalán lehet majd találkozni.  

Új vonatjárat indul Magyarországon át

Új vonatjárat indul Magyarországon át

Szerző: Lobu
2018. december 5.

Új vonatjárat köti össze december 9-től Kolozsvárt és Bécset. A Transilvania EuroCity Budapesten keresztül közlekedik, a kocsikat a MÁV-START és a román vasúttársaság, a CFR Calatori közösen biztosítja.

Testkamerákat szerelhetnek a ferihegyi rakodómunkásokra

Testkamerákat szerelhetnek a ferihegyi rakodómunkásokra

Szerző: Lobu
2018. december 5.

Testkamera viselésére kötelezhetik a repülőtéri rakodómunkások egy részét. A HVG az RTL Klub Híradója alapján azt írja, hogy az eszközök dokumentálni tudják, mit csinál az illető, így valószínű, hogy a lopásoktól is elvenné a kedvét. 

MÁV szigorítások

Szigorít a MÁV

Szerző: Lobu.hu
2018. december 4.

A decemberi menetrendváltáskor megváltozik a MÁV-START üzletszabályzatának több pontja. A legfontosabb módosítás a menetjegyek érvénytartamára vonatkozik, a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek érvénytartama 4 órára módosult.

Louvre - Párizs

Egy hónapban egyszer ingyenesen látogatható a Louvre

Szerző: Lobu.hu
2018. december 3.

Minden hónap első szombat estéjén ingyenes lesz a belépés a párizsi Louvre-ba 2019-től. Az új látogatói kedvezmény bevezetésével egy időben azonban eltörlik az október és március közötti minden hónap első vasárnapi ingyen látogatási napot.

Óceánjáró

Halhulladékból készít üzemanyagot egy norvég társaság

Szerző: Lobu.hu
2018. december 3.

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal hajtja majd óceánjáróit egy norvég vállalat. A cég kirándulóhajókat működtet és a biogázt cseppfolyósított formában tölti majd a vízi járműveibe. A The Guardian hozzáteszi: a biogázra való átállással csökkenthető a szennyezés és az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.