Budapest testvérvárosa Sanghaj

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Együttmködési megállapodás Budapest és Sanghaj között

Tovább erősödik a testvérvárosi kötelék Budapest és Sanghaj között. Erről született most megállapodás, mely az öt évvel ezelőtt született első paktum továbbfejesztése. Megmutatjuk, hogy milyen várossal is került még közelebb kapcsolatba a fővárosunk!

Budapest új megállapodása

Együttmködési megállapodás Budapest és Sanghaj között

Baráti együttműködés és tapasztalatcsere előmozdításáról szóló megállapodást köt Budapest és Sanghaj. Budapest és Sanghaj főpolgármesterei még 2013. augusztus 28-án testvérvárosi megállapodást írtak alá, melynek az öt évre szóló érvényessége idén lejár, ezért a kínai fél hivatalos kezdeményezésére a két város további öt évre egyetértési megállapodás formájában megújítja együttműködését.

A felek egyetértenek abban, hogy Budapest és Sanghaj számára egyaránt különösen fontos a két város és a két ország közötti baráti kapcsolat ápolása és szorosabbra fűzése, valamint az együttműködés területeinek és körének bővítése.

A megállapodásban szerepel a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elősegítése, a városfejlesztési és városüzemeltetési tapasztalatcsere, a legjobb gyakorlatok kölcsönös átadása, az integrált közlekedésfejlesztési tapasztalatcsere, az oktatási és tudományos együttműködések előmozdítása, a kölcsönös turisztikai promóció és turisztikai szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködés fejlesztése, valamint kulturális és művészeti csereprogramok megvalósítása.

A következő oldalon megmutatjuk ezt a csodálatos knai várost egy videó formájában!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest