Budapest téli népszerűsége

Life of Budapest


Szerző: Pi

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

Mikor lehet a legnépszerűbb Budapapest? A válasz egyszerű: mindig. A legújabb publikáció szerint a magyar főváros népszerűsége télen is ugyan annyira magas, mint nyáron.

Budapest a hidegben is népszerű

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

 

A cntravel egy igencsak mértékadó nemzetközi internetes szakportál melynek a fő profilja a turizmus. Ehhez kapcsolódóan foglalkoznak  mindennel, ami csak az utazáshoz köthető: kultúrák, design, városok bemutatása képek és videók formájában- tényleg mindent felvonultatnak a repertoárjukban.

 

Ez az újság állította össze most a legnépszerűbb úticélokat, melyek télen szóba jöhetnek. Mindenki meglepődve tapasztalhatta azt, hogy ezen Budapest igencsak elől szerepel, méghozzá nem is akármilyen társaságban. 

 

Összesen hat helyet emeltek ki (nem estek abba a hibába, hogy összeállítottak egy teljesen felesleges 100-as listát), melynek a harmadik helyén helyezték el a magyar fővárost.A következő oldalon megmutatjuk azt is, hogy mit írtak rólunk és mely városokkal említették meg egy lapon Budapestet. 

 

A turisták és egyben a budapestiek kedvenc helye télen a Műjégpálya. A Műjépálya 1870. január 29-én nyitotta meg először a kapuit a korcsolyázni vágyó emberek előtt. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitás nem volt egy egyszerű feladat, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kapott csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolypályaként használhassák. Azóta pedig a Műjégpálya több átalakításon esett át, de a szépségéből semmit sem veszített. 

 

Ha szeretnél egy finom forró csokit vagy egy forró kávét inni a korcsolyázás után, akkor mindenképp be kell térned a Városliget Café & Restaurant-ba! A Műjégpálya szomszédságában található étterem kiválóan alkalmas egy kávézásra, de egy romantikus vacsorára is. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyet, kattints ide: étterem Budapesten

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest