Gyorsan épül a Vasas stadionja

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Budapesten épül a leggyorsabb stadion

Budapesten, a XIII. kerületben a Vasas számára épül fel az a stadion, melyet a leggyorsabban húznak fel a mostanában zajló magyarországi gigaberuházások közül.

Budapest: Vasas stadion építése

Budapesten épül a leggyorsabb stadion

A fővárosi csapatok közül már megépült a Ferencváros és az MTK pályája, a Puskás stadion most épül, míg a Vasas pályája nemsokára készen lesz. Ez azért is nagy szó, mert nemrég kezdték csak el az építkezést! Bár a rajongók kissé háborognak, hogy kicsi lesz az 5000 férőhelyes stadion, de a legújabb hírek szerint amennyiben szükséges, 6200 fősre bővíthető lesz.

 

Természetesen, mint minden mostanában épülő stadion, ez is a legmodernebb körülményeket fogja biztostani: a játéktér fűthető lesz, és olyan világítástechnikát alakítanak ki, amely a legújabb televíziós közvetítési technikáknak is megfelel. Természetesen a nézők kiszolgálása sem veszhet kárba: a stadiont a tervek szerint úgy fogják felépíteni, hogy ha az ember a büfében áll sorban, akkor is ráláthasson a játéktérre.

 

Az előző stadiont még1961-ben adták át, azóta nem történ a Fáy utcában érdemi fejlesztés, a 2016 végi bontási munkálatokig. A Vasast annak idején munkások alapították, az 1911-es név Vas-és Fémmunkások Sport Clubja volt. A klub hatszor lett magyar bajnok (1957, 1961, 1962, 1965, 1966, 1977) és négyszer kupagyőztes (1955, 1973, 1981, 1986). Manapság nem állnak annyira fényesen, hiszen csak a 9. helyen állnak a tabellán, bár a tavalyi évben kupadöntőt is játszottak, valamint a nemzetközi porondon is megmérettettek.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest