Baleseti statisztikák Budapesten

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

Budapesten sajnos romlott a helyzet, már ami a baleseti statisztikákat illeti. 7 év alatt romlott a helyzet, ennek jártunk utána.

Ezek a baleseti statisztikák Budapesten

Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

A vezess.hu gyűjtötte össze azon budapesti utak listáját, melyek a legveszélyesebbnek számítanak a fővárosban. Ehhez a baleseti statisztikák nyújtanak megfelelő alapot. A lista összevetésre került az 5 évvel ezelőtti hasonló tartalmú kimutatással, így pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyivel lettek veszélyesebbek az adott útszakaszok a fővárosban.

Ami állandónak tűnik, hogy öt esztendővel ezelőtt is, most is a Váci út végzett az első helyen azon a listán és a dobogó másik két szereplője sem változott meg, így a Pesti út lett a második, a Szentendrei út pedig a harmadik az adatok szerint.

Hogy mi vezethet ezen utak elsőségéhez? Ez azzal is magyarázható, hogy ezen utak jellemzően többsávosak, a sebességkorlátozás pedig jó néhány szakaszon meghaladja az 50 km/órát. Reggel és este elképesztő forgalmat kell áteresztenie, ráadásul sok szakaszon még a pályatest sem a legjobb. Hiába nem kell tehát a szembe jövő sávba átmenni egy előzés kedvéért, akkor is sok baleset történik, ami a hirtelen megállni kényszerülő autókkal és a figyelmetlenséggel is magyarázható pluszban, a már említett külső tényezők mellett.

A legutóbbi felmérés szerint összesen 567 komoly baleset történt ezeken az utakon a 2011-es 499 balesettel szemben, ami elképesztően nagy, 14 százalékos növekedést jelent. A következő oldalon megmutatjuk a részletes listát!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest