Minden, ami Budapesten történik, ami a fővárossal kapcsoalatos - információk, történések, történetek

Life of Budapest
Adventi vásár
Véradás
Kép szerzője: LuAnn Hunt on Unsplash

Megrendezik az Első Körúti Kocsmavéradást

Szerző: Lobu.hu
2018. december 11.

Budapesti kocsmában keresnek véradókat. Továbbra is vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez december 15-én. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Gregorián Budapesten

Újra Gregorian Budapesten

Szerző: Lobu.hu
2018. november 27.

Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori & hagyományos & modern dalok fúziójával!

Bartók Világverseny

Magyar zeneszerző nyerte az idei Bartók Világversenyt

Szerző: Lobu.hu
2018. november 27.

Dobos Dániel Drumul Dracului című műve érdemelte ki az I. helyezést a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulójában. A Zeneakadémia tudatta: A II. helyen Szang Un Kang dél-koreai komponista zongoradarabja végzett, a III. helyezettnek járó díjat pedig egy dél-koreai és egy magyar pályázó, Dongryul Lee és Stark János Mátyás érdemelte ki.

Első Világháború - kiállítás

Megnyílt az első világháborús kiállítás a Várkert Bazárban

Szerző: Lobu.hu
2018. november 26.

Az Új világ született 1914-1922 című teljes, háromrészes kiállítás péntek óta tekinthető meg. A tárlat látványos installációkon, interaktív kiállítási elemeken, érintőképernyős eszközökön böngészhető rengeteg információn és kisfilmeken keresztül mutatja be az első világháborút és következményeit.

Suttogók - lovas színház

Suttogók – Lovas legendák először együtt Budapesten

Szerző: Lobu.hu
2018. november 26.

A világ leghíresebb ló szelídítői először együtt, egy színpadon. A Suttogó című film legendás ihletője Monty Roberts, a 10 száguldó lova hátán is talpon maradó szélsebes Lorenzó és a kiscsikók varázslatos tanítója Pignon az Arénában lesz látható most hétvégén egy rendhagyó lovas színházi előadásban.

Észt Zenei Hét

Kezdődik az észt zenei hét

Szerző: Lobu.hu
2018. november 22.

Holnap Arvo Pärt művei szólalnak meg az Észt Filharmónia Kamarakórusa és a Tallinni Kamarazenekar előadásában Tonu Kaljuste vezényletével a Zeneakadémián.

Chuck Norris - Karate Európa-bajnokság

Chuck Norris is befuthat a hétvégi karate Európa-bajnokságra

Szerző: Lobu.hu
2018. november 21.

Péntektől vasárnapig a Vasas Jégcentrumban rendezik meg a kjokusin karate Európa-bajnokságot. A nevezések alapján minden idők legnépesebb versenye lesz a budapesti Eb. 25 országból mintegy 450-en neveztek az idei év legjelentősebb hazai rendezésű karate versenyére. Az Európa-bajnokságon 80 magyar karatéka is indul.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.