Beújít Budapesten a Jaguár

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Budapesti újdonság!

Lencsevégre kapták tesztelés közben a Budapest utcáit járó Jaguar I-Pace-t, az egyik legjobban várt elektromos crossover-t, mely egyre közelebb van a premierhez.

A Jaguár budapesti újítása

Budapesti újdonság!

 

Első körben picit vegyük át, hogy mit jelent számunkra, magyarokra nézve az elektromos autó megjelenése. A hagyományos autógyártás adja a GDP közel 8 százalékát a beszállítókkal együtt Magyarországon. Az elektromos autók elterjedése így komolyabb gondokat idézhet elő a gazdaságunkban.

 

Azonban, mint arról már korábban beszámoltunk, az SK Innovation minden valószínűség szerint, Magyarországon építi meg új akkumulátorgyárát. Az itt készülő akkumulátorokkal látná el Európa elektromos autókat gyártó vállalatait a dél-koreai cég.

 

 

Habár nem mi vagyunk az egyetlen kelet-európai ország, akik iránt érdeklődnek az ázsiai gyártók, hiszen az LG Chem a tervek szerint már idén megnyitja Európa legnagyobbnak ígérkező akkumulátorgyárát Lengyelországban, de ettől még a hazai gyár nagy előrelépést jelenthet a fent említett problémával kapcsolatban.

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Advent