Miért jó Budapesten diáknak lenni?

Life of Budapest


Szerző: Kóti Angéla

Ó, azok a gondtalan diákévek – kedvezmények egyetemistáknak

Budapesten egyetemistának lenni felemelő érzés, és itt nem csak a bulikra gondolunk. Lássuk, melyek azok a tényezők, amik megszépíthetik a diákéveket.

Egyetemista élet Budapesten

Mert simán tanulhatunk kávézóban…

Számos olyan kávézó vagy cukrászda van a városban, ahová nyugodtan elvonulhatunk a világ elől és felkészülhetünk életünk legnehezebb vizsgájára. Itt senki nem néz strébernek, ha egy kávé mellett épp a jegyzeteid fölé görnyedsz, sőt, ettől még menő is leszel.

 

Mert találhatsz diákmunkát…

Az egyetemi évek alatt azért jól jön egy kis plusz kereset, tekintve a borsos albérlet árakat, az átmulatott éjszakákat és persze a barátnőt is jó lenne elvinni valahova. Diákmunkát szerencsére könnyedén találsz Budapesten, a legtöbbet, kedvező beosztással, így akár suli mellett is végezheted.

 

Mert könnyen teremthetsz kapcsolatokat…

A cserediákok száma is a fővárosban a legtöbb, éppen ezért nagyobb az esélye, hogy egy külföldivel fogod végigtáncolni az estét. Ha még tetszik is, egyel több ok, hogy jól beszéld az idegen nyelveket. Nem csak szerelmek, barátságok is kialakulhatnak, ami később csak előnyödre válhat például a munkakeresés során.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Étterem, Szabadidős programok