Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Életveszélyt okozó szén-monoxid érzékelők
váltott műszak
Kép szerzője: Stacey Rozells

A természetes bioritmus gyilkosa – a váltott műszak

Szerző: Lobu.hu
2018. október 11.

A több műszak vagy a váltott műszak gyakorlatilag az egészséges élet gyilkosa. Nem csak a pihenést nehéz ehhez illeszteni, de a normális kiegyensúlyozott étkezést is, és ehhez még jön a napi stressz, amit le sem lehet rendesen engedni, mert minden felborul. Alvászavarok, idegesség, az étvágy megváltozása is jelzi, ha nem tudsz alkalmazkodni.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

meddőség

Fiúk, ez így nem lesz jó!

Szerző: Lobu.hu
2018. október 11.

Hétszeresére nőtt a meddőség miatt kezelésekre jelentkező férfiak száma. Egy friss kutatás szerint az elmúlt 15 évben több mint 700 százalékkal többen, 8 ezer helyett már 60 ezren kerestek fel segítségért szakklinikát. 

Hordható UV-sugárzás érzékelő

Hordható UV-sugárzás érzékelőt fejlesztettek ki ausztrál tudósok

Szerző: Lobu.hu
2018. október 11.

A szenzorok színük változásával értesítik viselőjüket arról, hogy mennyi UV-sugárzásnak vannak kitéve, ezzel segíthetik megelőzni a leégés okozta betegségeket, köztük a bőrrákot. Az egyéni érzékenységre szabott szenzort bármilyen papírszerű anyagba be tudják építeni, agy akár karkötő vagy fejpánt formájában is vigyázhatunk az egészségünkre. A szenzorok hatféle színt tudnak ölteni, melyek az emberi bőr tónusát utánozzák, ezzel mutatják a viselője UV-veszélyeztetettségének mértékét.

influenzatapasz

Szúrás helyett ragasztás - jön az influenzatapasz

Szerző: Lobu
2018. október 11.

Igazi áttörés lehet az influenzavírus elleni védekezésben a tapasz. Ezt a Washington Egyetem kutatói próbálják kifejleszteni. Állítólag pont olyan egyszerű lenne használni, mint egy sebtapaszt. A szakértők rájöttek, hogy az oltóanyagot nem szükséges feltétlenül az izomba beadni ahhoz, hogy széleskörű immunválaszt váltson ki és hatékony legyen.

otthonápolás

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj

Szerző: Lobu.hu
2018. október 11.

Január elsejétől ez az összeg egységesen havi 100 ezer forintra nő. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hozzátette: az emelés folytatódik, a cél az, hogy 2022-re - három lépésben - ezen ápolási díj mértéke elérje az akkori minimálbér összegét. Azon családokban is emelkedik az ápolási díj, amelyekben nem a gyermekek jogán kapják ezt a jogosultságot.

gombaszezon

Gombaszezon – veszélyekkel tűzdelt gyűjtögetés

Szerző: Lobu.hu
2018. október 10.

Egyre népszerűbb a gombaszedés a városi lakók körében is. Az őszi gombaszezonban erdei-családi kirándulás címén kiszabadulnak az erdőkbe és leszedik, ami az útjukba kerül. Gombaszedésnél azonban nem csak az életünket kockáztathatjuk, hanem a környezetet is, ha nem jól szedjük le a termést és a pénztárcánkat is, amennyiben védett faj egyedeivel szaporítjuk kosarunk tartalmát.

baba

Már otthonról is figyelhetik inkubátoros kisbabájukat a szülők

Szerző: Lobu.hu
2018. október 10.

A Babales névre keresztelt program a Szent János Kórházban indult el. Azoknak a családoknak szeretnének így segíteni, ahol a baba inkubátorba került és a szülők nem tudnak minden percben mellette lenni. Az intézmény gyermekosztályának vezető főorvosa, Madarasi Anna azt mondta, az inkubátorra kamerát szereltek fel, amelynek képe a szülőkkel egyeztetett időpontban interneten keresztül elérhető. Úgy fogalmazott, a kis súllyal született koraszülöttek sokszor hónapokat töltenek a kórházban, a családoknak pedig nagy kihívás megoldani, hogy mindig gyermekük mellett legyenek.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.