Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Egy második kandalló melege legyen az iskola
Mesetár

Meséket tölthetünk le - most ingyen

Szerző: Lobu.hu
2019. április 18.

A BOOKR Kids Mesetárában több mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László, Gálvölgyi János hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetők.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

zöldségfogyasztás

Utolsók lettünk Európában a zöldségfogyasztási listán

Szerző: Lobu.hu
2019. április 9.

Mindössze a magyarok 30 százaléka fogyaszt naponta zöldséget. Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet április elején közölt az Eurostat. Az európai uniós tagállamokat vizsgáló 2017-es felmérésben ezzel az utolsó helyet szereztük meg – írja a 24.hu.

Öttusa-világbajnokság

Végleg a helyére tették az öttusa VB-t

Szerző: Lobu.hu
2019. április 8.

2017. novemberében vált hivatalossá, hogy Budapesten rendezik az idei öttusa világbajnokságot. A Magyar Öttusa Szövetség eredeti tervei szerint a Kincsem Parkba vitte volna eseményt, aztán mégis a Margitsziget került előtérbe.

Új mobilapplikáció segíti a mentők munkáját ősztől

Új mobilapplikáció segíti a mentők munkáját ősztől

Szerző: Lobu
2019. április 5.

Az ÉletMentő elnevezésű alkalmazás gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára - jelentették be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég közös sajtótájékoztatóján. 

napszemüveg

Védenünk kell a szemünket a napfénytől

Szerző: Lobu.hu
2019. április 4.

Az UV-sugárzás leginkább a nyári hónapokban, különösen 10 és 15 óra között, illetve a fényvisszaverő felszínek közelében veszélyes: vízparton, homokos részeken vagy hóban, illetve magashegységekben. Két fajtáját: az UV-A-t és az UV-B-t szokták megkülönböztetni: az UV-B, mivel nagyobb energiát hordoz, károsabb, azonban ennek nagy részét a szaruhártya és a szemlencse elnyeli. Az UV-A sugárzás kisebb energiájú, de kevésbé nyelődik el a szem elülső szöveteiben, így több károsodást tud okozni a szem belsejében – figyelmeztetett dr. Schneider Miklós, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának adjunktusa.

nyírfa

Elkezdődött a nyírfa virágzása, dőlnek a pollenek

Szerző: Lobu.hu
2019. április 4.

Elkezdődött a nyírfa virágzása, a parlagfű után ennek pollenjére érzékenyek a legtöbben Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadója a köztévében. Páldy Anna hozzátette: a virágzás két-három hétig tart.

tönkölybúza liszt

Hamisított tönkölybúza lisztet vontak ki a forgalomból

Szerző: Lobu.hu
2019. április 4.

Közérdekű bejelentés alapján vizsgált tönkölybúza liszteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatósági ellenőrzés során bebizonyosodott, a termékek nagy mennyiségben közönséges étkezési búzalisztet tartalmaznak – írja a privatbankar.hu.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.