Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Maximális élmények - instant vakáció
Már most érdemes őszre foglalni!

Már most érdemes őszre foglalni!

Szerző: Gabi
2021. július 9.

Tumultus, tolakodás, fullasztó hőség. Ez biztos nincs ősszel, vagy legalábbis nem általánosan jellemző. És bizony sokan vannak, akik pont erre várnak. Az őszi lazulás szerelmesei jobb, ha időben gondoskodnak a megfelelő szállás és program biztosításáról, mert egyre többen szállnak ringbe a szuper lehetőségekért! 

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Hogyan veszítsd el a fókuszt egy pillanat alatt?

Fókuszban a motiváció

Szerző: Orsi
2020. július 1.

Az elmúlt időszakban bár sokan dolgoztunk, de jó néhányan otthonról, a „home office” híres-hírhedt intézményéből végeztük áldásos(?) tevékenységünket. A korlátozások feloldásával az élet kezd visszatérni a „normál” kerékvágásba. Vagy mégsem? Vajon képesek vagyunk ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk? Újra minden reggel a metrón akarunk zötykölődni, délben sorban állni a kifőzdében és a délutáni kávét az iroda ablakán kibámulva isszuk meg? Néhány gondolat a home office margójára a belső motivációval, fókuszáltsággal kapcsolatban.   

Dekk - közösségi tér

Dekk - közösségi tér

Szerző: Orsi
2020. június 30.

A Papp László Budapest Sportaréna továbbra is zárva tartja kapuit, legalábbis az épület kapuit, ugyanis a helyzet adta új lehetőség új közösségi teret teremtett. A dekket a kényszer szülte, ám úgy néz ki, hogy csak az időjárás szab neki gátat.   

Mese, mese, mátka

Meseút - a varázsvilág ösvényén járva

Szerző: Orsi
2020. május 15.

A mesék kisgyerekkorunk boldog emlékképeit idézik. Alvás előtt anya és apa mesét olvasott, az óvodában mesékkel játszottuk el a felnőttek életét, és gyerkőceinknek is mesét mondunk. A mese csodás elemekkel teli világán keresztül tanulhatjuk meg az életben fontosnak vélt értékeket: bátorságot, jószívűséget, nagylelkűséget, kalandra csábítanak és fantáziavilágunk színesítésével még boldog jövőnk megalkotását is segíthetik. 

Erdőfürdő - tudatos séta

Erdőfürdő és tudatos jelenlét

Szerző: Orsi
2020. május 6.

A mögöttünk álló hetek, hónapok alatt embert próbáló feladat volt a mentális és fizikai egészségünk megőrzése, netán és fejlesztése a kijárási és egyéb korlátozások, és social distance mellett. Ám talán némi felüdülést is jelentett a slow life mindennapjainkban való alkalmazása. Visszatérve a „normál” életvitelhez, vajon úgy folytatjuk, ahogy abbahagytuk? Vajon tényleg a minden eddiginél szebb, nagyobb, hatásosabb, különlegesebb tárgytól/élménytől/hatalomtól leszünk egészségesek és boldogok? 

Víz, tiszta víz

Víz, tiszta víz

Szerző: Orsi
2020. május 5.

Az emberi testnek több, mint a fele víz, az agynak körülbelül 75%-a víz. Ez azt jelenti, hogy vízfejűek vagyunk? Vajon az ivóvíz minősége milyen mértékben befolyásolja a vízháztartásunkat? Mennyi tiszta vizet kellene inni ahhoz, hogy testünk elfogadhatóan működjön? 

Szégyen a futás?

Futni mindenhol jó

Szerző: Orsi
2020. április 28.

Mindennapi futócipőnket… bár nem teljesen így van az eredeti szöveg. Mit is tudunk a futásról? Akár életed része az aktív pihenés, akár csak most kezded ízlelgetni a sport és futás örömét: tarts velünk és olvasd el a cikket, amiből még a legjobb futóterepet is megismerheted! 

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.