Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Dekk - közösségi tér
Fáklya a sötétben

Kiteljesedett Férfi - a Nap és a Hold

Szerző: Orsi
2020. július 3.

Duális világunkban minden jelenséghez társíthatunk párokat. Azonban a jelenségek csak a párjukkal együtt értelmezhetőek teljes értékűen, hiszen mit érne a fény árnyék nélkül? Mit érne az étel ital nélkül? Mit érne a Nap a Hold nélkül? Világunk a Férfi és a Nő örök táncából, ellentéteinek kapcsolódásából születik és ettől lesz önmagában teljes. 

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Itthon ragadtunk! Kreatív játékok

5 + 1 kreatív játék otthoni karantén esetén

Szerző: Orsi
2020. április 1.

Folytatjuk a nagy sikerre való tekintettel, immár tippadó sorozatunkat! Hogyan éljük túl a karantént ovissal, pici gyerekkel? Mivel foglalkozzon egész nap? Bővítjük hasznos tippeink tárházát, mindet próbáljátok ki! 

#maradjotthon - de mit főzzek?

5 + 1 főzési és bevásárlási tipp a #maradjotthon idejére

Szerző: Orsi
2020. március 25.

Étkezések, bevásárlások a #maradjotthon idején  Sok szülő van most home office-ban, az óvodák-iskolák bezárása miatt a gyerekek is a házban egész nap. Mit együnk, hogy túléljük ezt az időszakot? Hogy oldjuk meg legbiztonságosabban, a legkevesebb energia-ráfordítással a vásárlásokat? Hoztunk néhány tippet és trükköt, hogy könnyebbé tegyük az otthoni veszélyhelyzetet.   

5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetére

5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetére

Szerző: Orsi
2020. március 18.

Sok szülő van most otthon kisgyermekével. Vajon mit csináljunk, ha nem lehet kimozdulni sem? Íme pár hasznos tipp, hogyan foglaljuk le a pöttömöket. Így lehet a házi karantén közös élmény, családi móka!  1.    Házi gyurma  Örök klasszikus, megunhatatlan! Ha épp nincs otthon bolti gyurma, vízből, lisztből és sóból könnyen készíthetünk színes gyurmát is. Természetes alapanyagokkal (kurkuma, pirospaprika, kakaó, kávé) vagy ételfestékkel, temperával is lehet színezni a klasszikus só-liszt gyurmát. A kicsiknek már kaland az elkészítés is, hát még a rengeteg színes gyurma-figura! A figurákból terepasztalt készíthetünk, színházi előadást játszhatunk, vagy kiállítást rendezhetünk a legszebb (természetesen az összes) alkotásból.  Egyszerű recept:  20 dkg só 20 dkg liszt  kb 1,2 dl víz  kb fél evőkanál olaj  Lassan keverjük össze, a folyadékokat apránként adagolva, és amikor formázható masszát kapunk, kezdődhet is a közös móka!   

Mire ébreszt rá az otthonlét?

Mire ébreszt rá az otthonlét?

Szerző: Orsi
2020. március 17.

Hogyan éljük túl a koronavírust?  Az elmúlt napokban másról sem lehet hallani a televízióban, médiában, baráti beszélgetésekben, közösségi oldalakon, mint a koronavírusról. Először nem akartam erről írni, de ma már úgy gondolom, egyéni és közös társadalmi felelősségünk ezzel foglalkozni és a gondolatainkat megosztani másokkal. Sok cég bizonyos munkakörökben elrendelte a home office bevezetését, az iskolák, szórakozóhelyek bezárnak, ami azt eredményezi, hogy otthon maradunk a négy fal között szeretteinkkel – és gondolatainkkal. Az ember szembenéz legbensőbb félelmeivel, kétségeivel. Félelem a megbetegedéstől, félelem a haláltól, félelem az éhezéstől, félelem a szegénységtől, bizonytalanság – és létbizonytalanság… bármennyire pozitívan gondolkodunk is, ezekkel a kérdésekkel találkozunk.   

Immunerősítés masszázzsal

XXI. századi immunerősítés

Szerző: Orsi
2020. március 4.

Az immunrendszer erősítése tél végén, tavasz elején kifejezetten aktuális. Immunrendszernek tulajdonképpen testünk általános védekező-képességét nevezzük. Az immunrendszer segítségével a szervezet azonosítja a bejutott idegen anyagokat hasznosság és ártalmasság szempontjából, és a megfelelő intézkedések segítségével – amennyiben szükséges – ártalmatlanná teszi azokat. Ha az immunrendszer nem működik optimálisan, a szervezetbe jutott baktériumok és vírusok megbetegedéseket, majd súlyos szövődményeket okozhatnak. 

Böjt és diéta - selfness és mindfulness

Tavaszi böjt

Szerző: Orsi
2020. február 17.

Télen a természet téli álmot alszik. Bár a városokban élő lakosság ma már nem él szoros kapcsolatban a természettel, mégis hatással lehet ránk az évszakok váltakozása. A tél hosszú hónapjai alatt kevesebb a fény, kevésbé vagyunk aktívak, a hideg miatt a szervezet tartalékolási üzemmódra kapcsol, ráadásul a karácsonyi ünnepkör alatt hajlamosak lehetünk a kelleténél többet enni. Ennek eredményeképpen tavasszal aktuálissá válik a fogyókúra, tiszítókúra, amelynek egyik lehetséges változata a böjt. Íme, mit lehet tudni róla! 

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.