Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Egy második kandalló melege legyen az iskola
kiégés

Hivatalosan is betegség lett a kiégés

Szerző: Lobu.hu
2019. május 29.

Herbert J. Freudenberg amerikai pszichológus már 5 éve leírta a kiégés szindrómát (burnout), az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) hivatalos diagnosztikai kézikönyvébe, azonban hivatalos diagnózisként csak most került be a betegségek közé a kutatók által 45 éve tanulmányozott tünetegyüttes. A burnout az elmúlt évek egyik legtöbbet tárgyalt mentálhiginés problémája - derül ki a 444.hu cikkéből.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

kerékpárút

Tovább fejlesztik a fővárosi kerékpárhálózatot

Szerző: Lobu.hu
2019. május 7.

1,6 milliárd forintból megkezdődhet az EuroVelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztésének első üteme – jelentette be a főpolgármester.

Nemzeti Futóverseny

Jön a Nemzeti Futóverseny

Szerző: Lobu.hu
2019. május 7.

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

csapvíz

Mi is beküldhetjük az otthoni csapvizet vizsgálatra

Szerző: Lobu.hu
2019. május 3.

A csapvíz ólomtartalmát vizsgálta a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a beérkezett 2700 vízminta csaknem ötödében találtak eltérést. A Világgazdaság az adatok alapján azt írta: jellemzően a régi épületekben mutatható ki határérték feletti ólomkoncentráció a csapvízben.

kullancs

Applikáció segít a kullancscsípés elleni védekezésben

Szerző: Lobu.hu
2019. május 2.

Egy mobilalkalmazással segíti a kirándulókat a Magyar Kullancsszövetség a kullancs által terjesztett betegségek megelőzésében. Ezt a szövetség elnöke közölte a köztévében.  

e-roller

Már lehet tesztelni az e-rollereket

Szerző: Lobu.hu
2019. május 2.

Tegnap indult a szolgáltatás, első körben a budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain. A budapesti városvezetés által koordinált Cities4People K+F projekt keretében 200 elektromos roller lesz elérhető egy két hónapos, június 30-ig tartó tesztüzemmódban.

Fogaskerekű

Ismét meg lehet előzni a fogaskerekűt

Szerző: Lobu.hu
2019. április 24.

Kora ősz helyett április 27-én rendezi meg a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a XII. kerület kedvenc terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt. Itt nem csak futva, hanem kerékpárral, vagy éppen túrázva is el lehet indulni a Széchényi-hegy meghódítására.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.