Cikkek a Budapesten és környékén élők mindennapjairól - testi lelki egészség, gyermeknevelés, táplálkozás, sport

Life of Budapest
Itthon ragadtunk! Kreatív játékok
Segítség, húsvét van!

Segítség, húsvét van!

Szerző: Orsi
2020. április 7.

A húsvéti ünnepét általában a szeretteinkkel, családunkkal közösen együtt töltjük, ami a hétköznapokból való kiszakadásról szól. A jelenleg kialakult helyzetben sokan önkéntes karanténban vannak otthon, ami időnként konfliktusokhoz vezethet, esetleg családunk, szeretteink egy részének távolban rekedtsége nehezíti az ünnepi hangulat igazi átélését. Legyen a húsvét igazi ünnep idén is! Írtunk pár hasznos tippet a 2020-as húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan. 

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Duna

Teli van antibiotikummal a Duna

Szerző: Lobu.hu
2019. május 28.

A Temzétől a Tigrisig több száz folyó antibiotikum-koncentrációját vizsgálták meg szakemberek egy nemzetközi, átfogó kutatás keretében - írja a Guardian információi alapján a hvg.hu. A Helsinkiben ismertetett eredmények nagy aggodalomra adnak okot, mert az antibiotikumos vízszennyezés kulcsfontosságú szerepet játszik a baktériumok rezisztenciájának kialakulásában.

szmogriadó

Kibővítenék a korlátozható autók körét szmogriadó esetén

Szerző: Lobu.hu
2019. május 27.

Az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén Budapesten – ez derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott, a szmogrendelet módosításáról szóló javaslatból.

rota vírus elleni oltás

Kifogytunk rotavírus elleni vakcinából

Szerző: Lobu.hu
2019. május 22.

Országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt - írja az Infostrat.hu az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisára alapján.

Kerékpárút a Velencei-tónál

Felavatták a Velencei-tó körüli új kerékpárutat

Szerző: Lobu.hu
2019. május 21.

Hiánypótló szakaszt adtak át a Velencei-tavat körbeölelő bicikliúton: szombaton a Tour de Velencei-tó versennyel avatták a 170 millió forintos beruházást, ami a tó északi és déli oldalán futó szakaszokat köti össze - írja a Feol.hu.

Családi sportnap Margitsziget

Családi Sportnap Budapesten

Szerző: Lobu.hu
2019. május 21.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat szakértői szerint már akár egy – két évesen is elkezdhetik a szülők a sportolásra szoktatást a gyermekeiknél. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy négy éves kortól lehet igazán rendszeressé tenni a kicsik életében a mozgást. A hazai felmérések szerint ebben a korban a fiúkat érdeklik a labdajátékok éppúgy, mint a biciklizés, vagy a küzdősportok. A lányok pedig ekkor már a tornát, a táncot, illetve az utóbbi révén a balettot részesítik előnyben. 

Pontosabban szűrhetik a HPV vírust

Pontosabban szűrhetik a HPV vírust

Szerző: Lobu
2019. május 16.

Új módszert dolgozott ki a Neumann Diagnostics, ami az ígéretek szerint minden eddiginél pontosabban szűri ki a HPV vírust.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.