A Városháza parkba idén is inkább a gyerekekkel érkezőket várják előadásokkal és kézműves játszóházzal

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Négy helyszínen várja a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár

Magas minőségű kézműves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várja a látogatókat idén is a Budapesti Tavaszi Vásár a Fővám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón április 28-ig.

Budapesti Tavaszi Vásár

A Vörösmarty tér felújítása miatt az idei vásár központi helyszíne a Vigadó tér környéke és a Duna-korzó lesz.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője elmondta: a kézművesek pavilonjaiban a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományos és dizájntermékeket, a vendéglátósoknál pedig az ünnephez kapcsolódó ételeket kóstolhatják meg a látogatók. A tematikus gasztrohetek kínálatában mától a húsvéti kalács jegyében telik a hét, az ünnep után pedig bárányhúsból készült tradicionális ételeket lehet kóstolni a piték, tészták és hagyományos magyar ételek mellett.

A Duna-korzón felállított színpadon koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptáncos műsorokkal találkozhatnak az érdeklődők, húsvét ideje alatt pedig a tojásfestők, tojáscsipkézők- és patkolók mutatják be mesterségüket. A színpadon kiemelt szerep jut a fővárosi művészeti iskolák fiatal tehetségeinek is: a Rajkó-Talentum Művészeti Iskola és a Pesterzsébeti Közigazgatási Szakgimnázium tánccsoportja, valamint a Fővárosi Önkormányzat által támogatott Iskolakapun kívül elnevezésű tehetségprogram diákjai is fellépnek.

A Városháza parkba idén is inkább a gyerekekkel érkezőket várják előadásokkal és kézműves játszóházzal. A látogatók ott elsősorban a húsvéti kézműves hagyományokkal ismerkedhetnek meg.

Forrás: http://www.ma.hu/kulturport.hu/328416/Negy_helyszinen_varja_a_latogatokat_a_Budapesti_Tavaszi_Vasar?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Gasztronómia, Program, Rövid hírek