Hírek Budapest életéből, a főváros programjai, újdonságai, party és buli ajánló, színházi körkép, étterem és kávézó tesztek, a legjobb hétvégi események, kirándulási lehetőségek.

Life of Budapest


Cikkek, Budapesti hírek

Hírek Budapest életéből, újdonságok, budapesti programok, látnivalók, nevezetességek, buli ajánlók. Hírek Budapest eseményeiről, hétvégi programjaról, éttermekről és színházról.

 

Híreket keres Budapestről?

 

A Life of Budapest minden hírről beszámol ami Budapestet érinti. Hírek Budapestről? Itt mindent megtalál!

 

Margitsziget

Sitt helyett park lesz a régi teniszközpont helyén, a Margitszigeten

2019.05.31.

A római-part fejlesztése során minőségjavító intézkedéseken belül játszótereket újítanak majd fel, illetve alakítanak ki.

Blaha Lujza tér

Még két és fél évet várnunk kell a szebb Blahára

2019.05.31.

A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.

Lánchíd

Novemberben kezdődhet a Lánchíd és környékének a felújítása

2019.05.30.

A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, forgalomkorlátozás csak később várható.

Meteorológiai Szolgálat

Változott a meteorológiai riasztási rendszer

2019.05.30.

Tegnap élesítették az új rendszert, amelyben megváltoztatták a heves zivatar riasztás és figyelmeztetés kritériumát.

elektromos autó

Eddig tartott az elektromos töltés aranykora

2019.05.30.

Az Elmű-Émász már elindította az új digitális direkt fizetési megoldás tesztüzemét; 5 kiválasztott töltőoszlopon várhatóan 1 hónapig 10 Ft/kWh egységáron tölthetik fel járműveiket az e-autósok. A próbaidőszak után...

dugódíj

Átment a dugódíj

2019.05.30.

Elfogadta a 2030-ig szóló fővárosi közlekedésfejlesztési stratégiát, a Budapesti mobilitási tervet (BMT) a Fővárosi Közgyűlés.

Kórusok éjszakája

Kórusok éjszakája Budapesten

2019.05.29.

Szombaton rendezik meg a Kórusok éjszakáját a józsefvárosi Palotanegyedben, ahol tíz helyszínen mintegy 50 kórus várja a közönséget koncertekkel utcákon, tereken és belső kertekben, udvarokban.

kutyafuttató

Megnyílt Budapest első erdei kutyafuttatója

2019.05.29.

A főváros első erdei kutyafuttatója a Budapesti Erdészet kezdeményezésére, a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával készült el. Az 1,7 hektáros, a Halmierdőben található, elkerített tisztáson a kutyák a...

Nyugati pályaudvar

Kritikus a helyzet a Nyugati pályaudvaron

2019.05.29.

Jövőre megkezdődhet a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása – mondta a MÁV elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak. Homolya Róbert hozzátette: az aluljáróban is utasközpontú fejlesztésre van szükség.

1/11

címkék: