Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akváriumban

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban

A Cinemira gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztiválon a kisebbek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A három napos gyerekfilm ünnepen a világ minden tájáról érkező gyerekeknek szóló rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmet vetítenek.

Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

Két vetítés között a filmezni vágyók kipróbálhatják magukat a Gyerekfilm Akadémia filmes, animációs, kaszkadőr, forgatókönyvíró vagy épp filmes smink és maszk workshopjain.

A jövő filmesei találkozhatnak ismert mesék szinkronhangjaival, így Mikó István (Micimackó), Für Anikó (Fiona hercegnő) és Szalay Csongor (Andy - Toy story) beszél a szinkronizálás titkairól. A filmszínészet iránt érdeklődőknek Steinhauser Andrea casting director ad praktikus tippeket a filmes szereplőválogatásról.

A Cinemira idén is bemutat legendás magyar gyerekfilmeket, így pénteken Bagaméri fagyit nyalogatva lehet megnézni a KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR felújított változatát, szombaton premier előtt csobban a VIZIPÓK-CSODAPÓK mozifilm digitálisan felújított formában, vasárnap a kultikus MACSKAFOGÓ teljes ráncfelvarrás után tér vissza a vászonra. A képregények szerelmesei pedig mindent megtudhatnak az idén hatvan éves Asterixről.

Az Akvárium Klub aulája a teljes fesztivál ideje alatt Kölyök Film + Dizájn vásárrá alakul, ahol filmes- és szuperhősös ajándéktárgyak, DVD-k, gyerekkönyvek, moziplakátok és profi filmes kütyük között böngészhet a közönség!

Részletes program:

PÉNTEKI PROGRAM - 2019. április 12.

https://www.facebook.com/events/924157474703284/

SZOMBATI PROGRAM - 2019. április 13.

https://www.facebook.com/events/2346136095620602/

VASÁRNAPI PROGRAM - 2019. április 14.

https://www.facebook.com/events/826304321065355/

 

További tudnivalók:

 

http://kidfilmfestival.hu/

facebook.com/cinemirafilmfest    

Forrás: közlemény

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Fesztivál, Gyerekprogram, Kultúra, Oktatás, Program