Emellett elkezdődött a Lánchídhoz kapcsolódó közterek, egységes koncepció szerinti felújításához szükséges tervezési munka előkészítése is - a Clark Ádám tér is felújításra kerül

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Őszre tervezik a Lánchíd felújításának elkezdését

Megkezdte a Lánchíd felújításával kapcsolatos új közbeszerzési eljárás előkészítését a Budapesti Közlekedési Központ, a felújítás várhatóan idén ősszel indulhat el - írja az MTI.

Clark Ádám tér

A kormány határozata értelmében a Lánchidat a korábbi tervektől eltérően változatlan járdaszélességgel, a jelenlegi látványt megőrizve kell felújítani. Ennek megfelelően a BKK kezdeményezte a korábbi közbeszerzési pályázat visszavonását, amely még a szélesebb járdákkal való felújítás műszaki adatait tartalmazta. A tervek szerint a kivitelezés idén ősszel a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Várhegyi alagút együttes felújításával indulhat el.

Emellett elkezdődött a Lánchídhoz kapcsolódó közterek, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér egységes koncepció szerinti felújításához szükséges tervezési munka előkészítése is.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/lanchid-felujitas-alagut.684113.html.684113.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek