Az első Családi kör adásban a digitális eszközök használatáról lesz szó.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Újraindul a Családi kör

A megújult Családi kört Rókusfalvy Pál lányával, Rókusfalvy Lilivel együtt vezeti. A Duna Televízió új műsora az 1974-től 1994-ig a Magyar Televízión futó, azonos című – Ranschburg Jenő legendás magyarázatairól is ismert – Családi kört idézi meg a mai kornak megfelelően.

Családi kör - Rókusfalvy Pállal
Kép szerzője: wikipedia.org Eifert János

A régi műsor egy lassú és hosszabb didaktikus filmmel indult, amely általános problémákat boncolgatott.  "Ma azonban a modern technológia és a kütyük világa, vagy a mozaikcsaládok és az úgynevezett mamahotel-jelenség új problémákat vetnek fel" – hangsúlyozta Rókusfalvy Pál.

Az 52 perces új műsorban pszichológus szakértők mellett ismert emberek, színészek, művészek, sportolók is megszólalnak. Az egy-egy tematika köré épülő 4-5 perces életszerű bejátszókat színészek adják elő, utána a filmben felvetett problémákról beszélget a stúdióban a két műsorvezető a meghívott vendégekkel.

Az első adásban a háromgyermekes Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó gondolatait ismerhetik meg a nézők, a pszichológus szakértő Geszvein Erika lesz, a műsor témája pedig a családban megtalálható digitális eszközök használatának hatásai és veszélyei körül forog.

A további adások vendége lesz többek között Kecskés Karina színésznő és férje, Szalai László szemész főorvos, valamint Csepregi Éva énekesnő is.

 

Fotó szerzője: Eifert János

Forrás: https://hvg.hu/kultura/20190325_Ujraindul_a_Csaladi_kor#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Lelki egészség, Oktatás, Rövid hírek