Több mint 3 milliárd forintból 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le Csepelen

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Aszfaltoznak Csepelen is

Csepelen több mint 3 milliárd forintból összesen 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le idén. Az érintett utcákban kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is megoldják - jelentette be Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester.

Aszfaltoznak Csepelen is

A polgármester a kerület leghosszabb, 2,5 kilométeres aszfaltozásra váró utcájában, a Királyerdő utcában elmondta: 2010-ben még több mint 50 kilométer földút volt a kerületben, azóta az önkormányzat saját erejéből és támogatásokból leaszfaltozott több utat is, így ma 34 kilométer földutat kell még felszámolni. 
Tarlós István főpolgármester február végén jelentette be, hogy szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében – írja az MTI. A program első ütemében 13 kerületben 181 földutat aszfaltoznak le 41 kilométer hosszúságban, 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással, amelyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.  A főpolgármester a bejelentéskor elmondta azt is, Budapesten jelenleg 225 kilométer földút van.
Borbély Lénárd keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: a pályázaton Csepel nyerte a legnagyobb támogatást, közel 1,5 milliárd forintot. A polgármester felsorolta az aszfaltburkolatot kapó utcákat, ezek: a Badacsonyi utca, Csáklya utca, Erdész köz, Fenyves utca, Gyöngyvirágos utca, Királyerdő utca, Lankás utca, Méter utca, Matróz utca, Medve utca, Pikkely utca, Repkény utca, Szúnyog utca, Tiborc utca, Vadgalamb utca, Vasas utca és Vesszősfia utca.

http://www.atv.hu/belfold/20190312-tobb-mint-3-milliard-forintbol-7-3-kilometer-foldutat-aszfaltoznak-le-csepelen
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.