A környezetszennyezés elleni küzdelemben a vállalati szereplőknek, a gyártóknak is fontos szerepük van

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Betétdíjas lehet a csomagolóanyag

Tegnap elindult az ország legnagyobb szemétszedő akciója, a TeSzedd kampány. Az idén 8. alkalommal megrendezett sorozaton 3240 helyszínen több mint 240 ezer önkéntes vesz részt.

Betétdíjas lehet a csomagolóanyag

A megnyitón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: az idei önkéntes szemétszedési akció lesz az eddigi leghosszabb, március 18-tól 24-ig tart. 
A környezet megóvása érdekében tett kormányzati intézkedések közül a tárcavezető kiemelt egy most készülő jogszabálytervezetet, amely szerint a szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezés a jövőben bűncselekménynek számít majd. 
Palkovics László szerint a szemetelés egyik oka a kereskedelemben használt túl sok csomagolóanyag, ezért a kormány a következő időszakban azon dolgozik majd, hogy ezeket az anyagokat betétdíjassá tegye. Mindez alátámasztja, hogy a környezetszennyezés elleni küzdelemben a vállalati szereplőknek, a gyártóknak is fontos szerepük van. 
Palkovics László szólt arról is, hogy a kormány idén 240 millió forintos pályázatot írt ki az önkormányzatoknak az utak mentén, város szélén elhagyott illegális szemétlerakók felszámolására

Forrás:
https://privatbankar.hu/vasarlo/betetdijas-lesz-a-csomagoloanyag-325133
 

címkék: