Eddig a csótányirtást a közegészségügyi szakhatóság tette meg

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Most jönnek a csótányok is

A fővárosban a szociális intézményeknek maguknak kell ellenőrizniük a csótánymentesítés hatékonyságát, eddig ezt a közegészségügyi szakhatóság tette meg.

csótány

A hvg.hu az Index.hu alapján azt írja: kapacitáshiány miatt nemcsak a fővárosi patkányhelyzettel voltak bajok már hónapok óta, hanem csótányfronton is rosszabb lett a helyzet. A probléma akkor pattant ki, amikor a fővárossal szerződésben lévő Budapest Főváros Kormányhivataltól elvontak közel 400 embert, több mint 600-an pedig felmondtak.

A lap információi szerint hónapokig nem mérték a kártevőpopuláció szaporodását, ezért sincsenek hivatalos adatok a patkányok mennyiségéről. Budapest legalább fél éve tisztában van a közegészségügyi helyzet ellenőrzésére hivatott népegészségügyi hatóság problémáival, december elején már kezdeményezte a kormányhivatal a kapacitáshiány miatt a patkány- és csótánypopuláció ellenőrzésére vonatkozó szerződés felmondását. De a főváros csak a cikkek megjelenése után lépett érdemben, írja az Index. Április 30-tól a szociális intézmények csótánymentesítésének ellenőrzését pedig maguknak az intézmények kell elvégezni.

Forrás: https://hvg.hu/kkv/20190523_A_patkanyok_utan_erkezhetnek_a_fovarosba_a_csotanyok#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek