Dekk - megszokott helyszín új funkciókkal

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Dekk - közösségi tér

A Papp László Budapest Sportaréna továbbra is zárva tartja kapuit, legalábbis az épület kapuit, ugyanis a helyzet adta új lehetőség új közösségi teret teremtett. A dekket a kényszer szülte, ám úgy néz ki, hogy csak az időjárás szab neki gátat. 

 

Dekk - közösségi tér

A koronavírus-járvány hónapokra változtatta meg az életünket, de a nyári időszakra fokozatosan visszakapjuk a szabadságunkat. Természetesen a helyzet nem rendeződhet vissza a régi kerékvágásba, legalábbis nem belátható időn belül. 
 

Dekk: bevált a kényszerszülte megoldás 

 

Ezt jelzi, hogy bár az élet megannyi területén a szigorításokon enyhíteni lehetett, a nagy rendezvények időszaka még távoli. A vendéglátóhelyek megfelelő szabályok melletti újranyitása egyelőre csak limitált mozgásteret jelent, ám már ez is lélegzethez juttatta a szektor jelentős részét. 

Koncertekről, fesztiválokról azonban egyelőre még nincs szó, a jelentős koncerthelyszínek továbbra is a nyár végére, őszre szervezik a legkorábban elérhető eseményeket, de a múlt héten hozott újabb kormányhatározatokkal kisebb, 500 fős rendezvényekre már van lehetőség. Ehhez a helyzethez kell egyelőre alkalmazkodni, és erre példa a Papp László Budapest Sportaréna környezetében létrehozott dekk.

A Budapest Sportarénába tervezett szeptemberi, női kézilabda BL négyes döntőjét pénteken törölte a szövetség, és a nyárra tervezett koncertek is sorra új időpontot kaptak. Ez azonban nem jelenti, hogy ne lehetne a jól megszokott szórakozási helyszínt hasznosítani, ez volt a terv a dekk névre hallgató új közösségi térrel. 
 

Koncepció 

 

„Több érv is szólt a dekk mellett, elsőként, hogy mindenképpen szerettünk volna alkalmazkodni a helyzethez, és használni a Papp László Sportaréna környékét. Egyik pillanatról a másikra tűntek el a programok, pedig még most is elég forgalmas időszakunk lenne. Így azonban valamit ki kellett találni” – mesélte a Budapest Sportarénából való kiköltözés hátterét Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportarénát üzemeltető cég egyik vezetője.

Lak Tibor szerint minden adott volt, hogy változtassanak a megszokott vendéglátási szokásokon, és kiköltözzenek a Sportaréna mellé, ezt erősítette meg Nell Béla, a Budapest Sportaréna cateringjét rendező cég, a Magna Catering vezetője. „A helyszínt mi egymás között mindig is dekknek hívtuk, és most ez a nyílt tér lehetőséget adott rá, hogy mozduljunk. Úgy éreztük, most erre van szüksége mindenkinek. Mi is nagyon vártuk, hogy újra dolgozhassunk, és úgy ítéltük meg, hogy a környéken is igény van egy romkocsmahangulatot idéző helyre” – mondta Nell, aki kiemelte, hogy igyekeztek mindenkire gondolni. 
 

 

Tartalmas családi program 

 

„Családbarát környezetet akartunk kialakítani, ahol a távolságtartáshoz is adott minden. Nagyon nagy tér áll rendelkezésünkre a Sportaréna közelségében, vagyis akár még nagyobb területet is belakhat a dekk, ha úgy alakul. És ez a cél” – mondta Nell, aki kitért rá, hogy a gyerekes családok mellett a kutyás látogatók is megtalálhatják a számításukat a kültéri helyszínen. És tényleg, két kutyás társaság is volt a dekkben ottlétemkor.

A helyszín valóban tágas, és bár teljesen a szabadban van, napernyőkkel szabnak gátat az UV-sugárzásnak. És még sportolni is lehet, ráadásul a cégvezető szerint ezt is igyekeztek a helyzethez mérve, a távolságtartást is figyelembe véve kialakítani. Csocsóasztal mellett van kiskapus foci, pingpongasztal és egy teqballasztal is, de dobálhatunk akár kosárra is, megfelelő távolságra az asztaloktól.

„Ám folyamatosan alkalmazkodunk a helyzethez. A múlt heti bejelentés értelmében már lehet kisebb rendezvényeket szervezni, így már mi is tárgyalunk, hogy újra koncertekkel is csábíthassuk a közönséget. Jelenleg dj adja a zenei hátteret, de terveink szerint egy színpad kialakításával élő zenével is tudunk szolgálni” – mondta Lak.

„A nyári időszak amúgy is kicsit nyugodtabb a Papp László Sportarénában, ám a jelenlegi tapasztalatunk, és felfogásunk szerint akkor is maradna a dekk, ha most azonnal visszarendeződne a helyzet, és ismét beltéren is fogadhatnánk a vendégeinket. Egyszerűen értelmet nyert a koncepció, és amíg a helyzet, vagy az időjárás lehetőséget ad rá, a dekk biztos pont marad a Papp László Sportaréna környékén” – mondta a cégvezető.
 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód, Érdekesség, Étterem, Éttermek, Gyereknevelés, Gyerekprogram, Program