A karácsonyi menü összességében jobban emelkedett, mint a 3,8 százalékos infláció

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Nagyot drágult minden a tavalyi karácsonyhoz képest

Zsebbenyúlós lesz az idei karácsonyi bevásárlás. Hat-hét százalékkal kerül többe, mint tavaly. Ez derül ki a HVG áruházi körképéből, amely szerint több fontos tétel drágul. 

Nagyot drágult minden a tavalyi karácsonyhoz képest

Megugrott például a vaj és több más tejtermék, így a tejföl, a tejszín vagy a túró ára. Szintén többet kell fizetni a kenyérért, illetve a zöldségekért és gyümölcsökért. A paradicsomot leszámítva szinte minden termék ára jelentősen nőtt, a burgonya kilóját például a legtöbb helyen másfélszer annyiért mérik, mint tavaly.
Nem ússzák meg olcsóbban a bejglisütést sem a háziasszonyok. Bár a mák ára nem igazán változott, a dióé durván elszállt. Ennek oka, hogy idén 30 százalékkal kevesebb termett a csonthéjasból, részben az aszályos nyár, részben a baktériumok és gombák pusztítása miatt. Ezek alapján a HVG szerint a karácsonyi menü összességében jobban emelkedett, mint a 3,8 százalékos infláció.

Forrás:
https://hvg.hu/gazdasag/20181203_Reg_nem_latott_dragulassal_jon_a_karacsony__itt_a_hvghu_bolttesztje?fbclid=IwAR2YKicibKa0vrgvSwICeZvpMg1S9sL49SDlMuYBk5b8NAxEmeOAIYfB6Dk
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.