A dugódíj bevezetését már 2015 óta rebesgetik

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Ismét terítékre került a dugódíj

Legkésőbb öt-hat éven belül, de az is lehet, hogy már 2021-ben fizetnie kellene annak, aki Budapestre akar behajtani – derült ki a 2030-ig szóló fejlesztési tervekből. A főváros vezetése nem részletezte, hogy miképpen szedné be a tarifát, csak annyit tudni, hogy 3,3 milliárdot szánnak a rendszerre.

Ismét terítékre került a dugódíj

A fővárosi dugódíj bevételeivel is számoltak a 2030-ig szóló Budapesti Mobilitási Tervben, amelyet nemrégiben hozott nyilvánosságra a Fővárosi Önkormányzat – írja az Index.hu alapján a penzcentrum.hu. A tarifa bevezetését 2021 és 2025 között tervezi Budapest vezetése a tervezet szerint, minderre 3,3 milliárd forintot szánnak.
A dugódíj bevezetését már 2015 óta rebesgetik, Tarlós István főpolgármester abban az évben jelentette be, hogy kétlépcsős javaslatot tettek a kerületek a fővárosnak a bevezetésére. Első lépcsőben egy Budapest-matricát hoznának be, ennek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne, ahogyan a megyei autópálya-matrica. Ennek ára 5000 forint lenne évente. A javaslat szerint második lépcsőben egy szűkebbre vett, kettes belvárosi zóna jönne, külön díjazással. Ennek határáról egyelőre nem tudni, de korábban Tarlós István azt mondta, inkább a városmagot védené.

Forrás:
https://www.penzcentrum.hu/utazas/fajni-fog-az-autosoknak-ekkortol-johet-a-budapesti-dugodij.1076983.html
 

címkék: