Parkokat is terveztek, valamint egy új gyalogos-kerékpáros hidat.

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Módosították a Duna-partok építési szabályzatát

Az V., a IX. és a XXI. kerületi Duna-partra vonatkozó építési szabályzatokat fogadott el a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A változtatást azzal magyarázták, hogy a Duna-menti területek funkcióbővítése és barnamezős területek hasznosításához van szükség erre. 

Módosították a Duna-partok építési szabályzatát

A módosított szabályzat az V. kerületben lehetővé teszi beépítésre nem szánt területen ideiglenes építmény elhelyezését, illetve azt, hogy meglévő épületeket turisztikai vagy vendéglátó célra használjanak fel. A szabályzat kitér az itt található kikötők fejlesztésére is.
A IX. kerületi szakaszra vonatkozóan az előterjesztésben "egy köz számára nyitott városias sétány" megvalósításáról írnak a gyalogos és kerékpáros infrastruktúra fejlesztésével, illetve arról, hogy a vegyes városias övezetbe történő besorolás lehetőséget biztosít egy jelentős tömegeket vonzó intézmény telepítésére is. Ez utóbbi az ide tervezett húszezer férőhelyes Budapest Atlétikai Stadion. 
Az elfogadott előterjesztés szerint a Ráckevei (Soroksári)-Duna fölé egy új gyalogos-kerékpáros hidat is terveznek, a megépíteni tervezett Szabadtéri Atlétikai Edzőközpont ezen keresztülkapcsolódna a stadionhoz. A dokumentum kitér arra is, hogy a stadionra a hazai sportolók felkészülése mellett azért is van szükség, mert "a már korábban elnyert európai és világversenyek sikeres megrendezése is a célja, a versenyekkel összefüggő kötelezettségek miatt igen rövid határidő áll rendelkezésre".
Csepellel kapcsolatban a szabályzat lehetőséget biztosít a szabadkikötő fejlesztésére.

Forrás:
https://hvg.hu/itthon/20181114_Modositottak_a_Dunapartok_epitesi_szabalyzatat_az_uj_atletikai_stadion_kedveert#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.