A mintegy 3,5 millió forintos beruházást jelentő autó az utasmóló indulási szintjén közlekedik

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Elektromos autó segíti az utasokat Ferihegyen

Október közepe óta már a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is találkozhatnak az utasok elektromos meghajtású „golfkocsival”. Ezzel az idős vagy mozgáskorlátozott utasokat szállítják. A járművön egyszerre összesen 5, mozgásában korlátozott vagy nagyon idős utasnak tudnak segíteni.  Az autó az új B oldali utasmólón állt szolgálatba, főként azért, mert itt az utasoknak a több mint kétszáz méteres épületszárny végéig kell eljutniuk ahhoz, hogy beszállhassanak a repülőgépbe.

Elektromos autó segíti az utasokat Ferihegyen

A mintegy 3,5 millió forintos beruházást jelentő autó az utasmóló indulási szintjén közlekedik, ez az az épületrész, ahol többek között a tengerentúli járatok kiszolgálása történik. A”golfkocsival” az utast egészen a beszállító kapuig viszik az AMS munkatársai, onnan kerekesszékben juttatják el a repülőgép ajtajához. Amennyiben szükséges, a fedélzeti tolószéket is igénybe vehetik, amivel a sorok közötti folyosón tudják egészen a kijelölt ülésig segíteni az utast.
Az Airport Medical Service, mint szolgáltató további fejlesztéseket is tervez a Budapest Airport mozgáskorlátozott utasainak kényelme érdekében, megkönnyítve számukra az utazást: hamarosan érkezik a jelenlegi dízeles autókat helyettesítő három darab gázüzemű autó, amellyel a forgalmi előtereken (a betonon) szállítják az utasokat.
Forrás:
https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/elektromos-autok-segitik-az-utasokat-ferihegyen-1186118/
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.