Az egészség mindenki számára a legnagyobb kincs.

Life of Budapest


Egészség

Duna

Teli van antibiotikummal a Duna

2019.05.28.

A Temzétől a Tigrisig több száz folyó antibiotikum-koncentrációját vizsgálták meg szakemberek egy nemzetközi, átfogó kutatás keretében - írja a Guardian információi alapján a hvg.hu. A Helsinkiben ismertetett eredmények...

szmogriadó

Kibővítenék a korlátozható autók körét szmogriadó esetén

2019.05.27.

Az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén Budapesten – ez derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott, a szmogrendelet módosításáról szóló javaslatból.

rota vírus elleni oltás

Kifogytunk rotavírus elleni vakcinából

2019.05.22.

Országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt - írja az Infostrat.hu az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisára alapján.

Pontosabban szűrhetik a HPV vírust

Pontosabban szűrhetik a HPV vírust

2019.05.16.

Új módszert dolgozott ki a Neumann Diagnostics, ami az ígéretek szerint minden eddiginél pontosabban szűri ki a HPV vírust.

Időjárás

Melegebb van az északi sarkkörnél, mint Olaszországban

2019.05.15.

A sarkkör környékén 31 fokot mértek, míg Olaszországban 15-21 fok alatt maradt a hőmérséklet.

kullancs

Új, veszedelmes kullancs jelent meg idehaza – egyelőre a déli megyékben

2019.05.14.

Új rókakullancs alfaj jelent meg Magyarországon, egyelőre a Dunántúlon Somogy és Tolna megyében. Az új vérszívókról még keveset tudnak a szakértők, köz- és állat-egészségügyi veszélyeit vizsgálni kell - mondta az...

Az Instagram is nekimegy az oltáselleneseknek

Az Instagram is nekimegy az oltáselleneseknek

2019.05.13.

Az oltásellenesek egyre terebélyesedő kampánya miatt a technológiai cégek sem tétlenkednek, sorra kapcsolnak be funkciókat, amelyek a valótlanságok terjesztését próbálják megállítani. Korábban a Facebook és a YouTube is...

kerékpárút

Tovább fejlesztik a fővárosi kerékpárhálózatot

2019.05.07.

1,6 milliárd forintból megkezdődhet az EuroVelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztésének első üteme – jelentette be a főpolgármester.

Nemzeti Futóverseny

Jön a Nemzeti Futóverseny

2019.05.07.

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

2/11

címkék: