A megkérdezettek több mint fele a barátnőjét jelölte meg a lelki társának.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Egy ember van, akit a nők még a férjüknél is jobban szeretnek

Ez a személy pedig a legjobb barátnő. Ez egy felmérésből derült ki, amelyben 1517 nőt kérdeztek meg arról, hogy kit éreznek magukhoz közelebb, a férjüket vagy a legjobb barátnőjüket. A 24.hu azt írja: a megkérdezettek több mint fele a barátnőjét jelölte meg a lelki társának.

Legjobb barátnő
Kép szerzője: Bewakoof.com Official on Unsplash

Az okokra is rákérdezett a kutatást levezénylő Champneys. A legnagyobb egyetértés abban volt közöttük, hogy velük „mindenről lehet beszélni”, nem úgy, mint a hitvesükkel. A barátnők „többet is hallgatnak” és hogy nekik „elmondhatnak olyan dolgokat is, amit a partnerüknek nem”.

39 százalékuk azért is preferálja a barátnőjüket, mert „a sírásig tudják röhögni magukat”, 29 százalék igaznak találta, hogy „jobban önmaguk lehetnek” mellettük, negyedük pedig azt is gondolja, hogy „több közös van bennük”, mint a férjükkel.

40 százaléknyian azt is válaszolták, hogy jobb társaság a barátjuk „mert ugyanazokat a dolgokat élvezik”, 28 százalékuk szerint pedig „jobb tanácsokat is adnak”. Négyből egy nő szerint azért is a barátnőjük van az első helyen, mert „kevésbé irritálja” őket, mint a házastársuk.

Egy másik tanulmány pedig arra jutott, hogy a nők a barátnőjükkel két olyan titkot is megosztottak, amikről a férjük nem tud.

Forrás: https://24.hu/elet-stilus/2018/11/29/baratno-kutatas-tanulmany-ferj-irrital-szeretet-lelkitars/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód, Lelki egészség