A beruházás miatt szükséges két hónapos zárás pozitívan érint bizonyos lakott területeket, elsősorban a XVII. kerületi Rákoshegy környékét

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Egy futópályára terelik a gépeket Ferihegyen

Április közepétől június első feléig egy futópályával üzemel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Ennek oka az, hogy a 3,7 kilométeres 2-es futópálya északnyugati végéhez tartozó műszeres leszállító rendszert korszerűbbre cseréli a Budapest Airport.

Ferihegy repülőtér

Az ILS berendezés éjszaka vagy rossz látási viszonyok között segíti a pilótákat a futópálya megközelítésében és a biztonságos leszállásban.

A pálya két hónapos zárása alatt egy sor egyéb korszerűsítést és javítást is elvégeznek a futópályán. A beruházás miatt szükséges két hónapos zárás pozitívan érint bizonyos lakott területeket, elsősorban a XVII. kerületi Rákoshegy környékét, ahol alapesetben egyébként is a forgalom kevesebb, mint 5 százaléka zajlik, a zárás alatt viszont itt egészen biztosan nem lesz forgalom.

Az 1-es futópálya kizárólagos használata az átmeneti időszakban Vecsés és Üllő térségében jelent majd megnövekedett forgalmat, azonban a munkálatok befejezésével, még a nyári csúcs előtt visszaáll az eredeti forgalmi helyzet. A 2-es futópálya lezárása előtt az 1-es pályát készítik fel a két hónapig tartó folyamatos működéshez. Ehhez március 18-27. között, kilenc nap alatt elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat, eközben az 1-es pályát lezárják a forgalom elől.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/repter-ferihegy-felujitas-lezaras.680523.html.680523.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek