A 13 ezer négyzetméteres játszótéren mászófal, skateboard- és BMX-pálya is lesz

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Egymilliárd forintért vesznek játékokat a Városligetbe

Közel egymilliárd forintból épülhet meg a Városliget nagy játszótere. A Magyar Hang az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk alapján azt írta: a park dél-keleti részén épülő, több mint 13 ezer négyzetméteres létesítményt „Európa legkomplexebb játszóterének” ígéri Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Játszótér a Városligetben

Összesen 7 új játszótér kap helyet a megújuló Városligetben. Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszótere a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen áll majd, több mint 13 ezer négyzetméteren, és a tervek szerint ősztől már elfoglalhatják a gyerekek.

17 méter magas, Szinyei Merse Pál festményéről mintázott, hőlégballon alakú mászóka, sebességmerős csúszdák, mászófal, skateboard- és BMX-pálya, homokos-vizes játszórész épül – mindez a közbeszerzési értesítő alapján 3,1 millió euróba (körülbelül 1 milliárd forint) kerül majd. A pályázatot a debreceni S-Tér Kft. nyerte, így ők szállíthatják le a kiírásban szereplő „egyedi Szinyei léghajót”, a mászóeszközöket, hintákat, trambulinokat, interaktív játékokat és alagutakat.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20190301_Egymilliard_forintert_vesznek_jatekokat_a_Varosligetbe#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Gyerekprogram, Rövid hírek