Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás egyébként a cafeteria rendszerén belül jövőre is kedvezményes adózású marad, a pénztárak pedig egyre jobb hozamokat érnek el

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Egyre többen gondoskodnak előre a nyugdíjas éveikről

Az előtakarékosság fontosságára hívja fel a figyelmet a pénztárszövetség. Ezt azzal magyarázza, hogy egyre nagyobb a különbség a bérek és a nyugdíjak között. Nyugdíjcélú megtakarítása egyébként egyre több magyarnak van.

nyugdíj

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége szerint havonta átlagosan 10-13 ezer forintot tesznek félre a magyarok a nyugdíjas éveikre. A legnépszerűbb takarékossági forma az önkéntes nyugdíjpénztár. A kasszáknak több mint egymillió tagjuk van. A havi megtakarítások 20 százaléka után állami támogatás jár adókedvezmény formájában, évente, maximum 280 ezer forint.

Idén már több mint hétszázezren vették igénybe ezt az adókedvezményt. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás egyébként a cafeteria rendszerén belül jövőre is kedvezményes adózású marad, a pénztárak pedig egyre jobb hozamokat érnek el.

Kravalik Gábor, a szövetség elnöke hozzátette: a másik előnyük, hogy valóban fel tud készíteni a nyugdíjcél elérésére, tehát azokra az időszakokra, amikor bekövetkezik a nyugdíj, abból kell megélnünk, ami azért jóval alacsonyabb, mint a bérjövedelem. Egyre inkább nyílik az olló a valódi nyugdíjak és a bérek között, így az életszínvonal csökkenéssel kell számolni a lakosságnak.

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/egyre-nepszerubb-a-nyugdij-elotakarekossag-2473169

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód