Nagypál Orsi első mozifilmjét, a Nyitva című párkapcsolati magyar filmjét több mint 54 ezren nézték meg.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Egyre többen kíváncsiak a magyar filmekre is idehaza

Több, mint egymillió nézőjük volt a magyar filmeknek a hazai mozikban 2018-ban. A legsikeresebb alkotás Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka volt 372 ezer nézővel.

Magyar filmek
Kép szerzője: Krists Luhaers on Unsplash

A Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel közölte: a decemberben bemutatott, Goda Kriszta rendezésében készült BÚÉK című film mindössze három hét alatt mintegy 160 ezer nézőt csábított a mozikba. Nagypál Orsi első mozifilmjét, a Nyitva című párkapcsolati dramedy-t több mint 54 ezren nézték meg.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László Napszállta című alkotására közel 50 ezren váltottak jegyet. Jelentős siker volt Ujj Mészáros Károly thrillere, az X - A rendszerből törölve; Lengyel Balázs első mozifilmje, a Lajkó - Cigány az űrben című szatíra és Milorad Krstic akció-thrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

A 2017-ben bemutatott filmek közül tavaly is jelentős nézettséget ért el A Viszkis című Antal Nimród-film (327 ezer nézőből 2018-ban 57 ezer) és az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről című Enyedi Ildikó-film (138 ezer nézőből 2018-ban 47 ezer).

2018-ban a klasszikus és új magyar alkotások nézettsége az országos elérésű televíziókban meghaladta a 26 milliót. Kiemelkedő eredményt értek el A Viszkis, a Pappa Pia, a Valami Amerika 3, a Coming out, A martfűi rém és a Dumapárbaj című Filmalap-támogatással készült alkotások.

Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nezo-magyar-film-2018/0mxgmkm

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Rövid hírek