Egy időre átalakul a Bartók Béla út utcaképe az Eleven Tavasz fesztivál miatt

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Ismét lesz ELEVEN Tavasz

Egykor Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes töltötte itt a szabadidejét, és merített ihletet az alkotáshoz. A Bartók Béla út ma boulevard-ként vált forgalmas utcából közösségé a sokszínű helyi vállalkozásoknak, izgalmas művészeti programot kínáló galériáknak, az éttermeknek, borozóknak és kávézóknak köszönhetően.

Eleven Tavasz
Kép szerzője: wikimedia.org Elekes Andor

És évek óta fesztiválhelyszín is: az ELEVEN Tavasz idén is beköltözik a Bartók Béla útra május 30. és június 2. között négy napon keresztül.

A rendezvény civil kezdeményezésként jött létre, a Bartók Béla úti vállalkozások összefogásaként. Szerettek volna egy élhetőbb, minőségi környezetet teremteni, illetve ezen keresztül a helyi gazdaságot élénkíteni. Olyan utcaképet álmodtak meg maguknak, amiben a helyiek, és ezáltal az idelátogatók is egyaránt jól érzik magukat.

Az idei ELEVEN tavasz fesztivál a 0. napon, május 30-án, csütörtökön az Újbuda Önkormányzat szervezésében a Gárdonyi Piknik special eseménnyel kezdődik, majd péntektől vasárnapig a Kulturális Tizenegy Egyesület programjaival folytatódik, amihez idén az Ablak a Bartókra szerveződés is csatlakozott.

Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar hot jazz & cool swing koncertje, Mini WAMP designvásár, kiállítások és izgalmas workshopok várják az érdeklődőket.

 

A programról további részletek itt olvashatók.

http://www.bartokbelaboulevard.hu/

 

Fotó: Elekes Andor

Forrás: https://hvg.hu/kultura/20190517_Egy_idore_atalakul_a_Bartok_Bela_ut_utcakepe#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Program, Rövid hírek