A Nébih akció az év végéig tart

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Elindult a szezonális élelmiszerbiztonsági razzia

Már szombaton elkezdődött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a megyei kormányhivatalok országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzése.

Néhbi

Az akció az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér. Ide tartoznak például a hús- és húskészítmény- vagy az édesiparitermék-előállítók- és forgalmazók. De a zöldség-gyümölcs árusok, és a piacok, vásárok édességforgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett ezúttal is kerülnek friss húsok; halak és haltermékek; pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények és különféle virslik a szakemberek kosarába.

A bejglik sem maradnak ki. A Nébih munkatársai a kereskedelmi egységekben forgalmazott mák és máktöltelék, valamint dió és diótöltelék termékek érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatát is elvégzik. Emellett a karácsonyi vásárok forralt bor, pálinka és egyéb szeszes italok forgalmazói is fokozott figyelemre számíthatnak.

Forrás: https://hvg.hu/kkv/20181203_Karacsonyi_vasarokban_razziaznak_az_ellenorok#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.