A Latorca InterCityhez a MÁV-Start a saját állományából biztosítja a személyzetet

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Elstartolt az első közvetlen vonat Budapest és Munkács között

Új járat debütált idehaza. Vasárnap startolt az első közvetlen vonat Budapest és Munkács között. Reggel fél 8 előtt a budapesti Nyugati pályaudvarról gördült ki a szerelvény, amely most már minden nap viszi az utasokat. A MÁV tájékoztatása szerint a magyar főváros és Kárpátalja második legnagyobb városa közötti út így jelentős menetidő-csökkenéssel, 9 és fél óra helyett 7 óra alatt tehető meg vonattal.

InterCity
Kép szerzője: Jay Dantinne on Unsplash

Eddig a vonatok a határon sokat vesztegeltek, mert Csapon – a kocsikat megemelve – a normál nyomtávú forgóvázakat széles nyomtávúakra cserélték. A Latorca IC mostantól tengelyátszerelés nélküli közvetlen, napi összeköttetést teremt Munkáccsal, így rövidebb idő alatt juthatnak el az utasok a kárpátaljai városba.

A Latorca InterCityhez a MÁV-Start a saját állományából biztosítja a személyzetet, a szükséges mozdonyt és a másodosztályú IC-kocsit, az ukrán vasút (UZ) pedig magyarul beszélő mozdonyvezetőt ad, hogy segítsen a magyar mozdonyvezetőnek a hálózatukon való közlekedésben. A vonaton a magyar jegyvizsgáló munkáját magyarul beszélő ukrán jegyvizsgáló segíti.

Forrás: http://www.boon.hu/jelentosen-csokken-a-budapest-munkacs-intercity-menetideje/4075686?fbclid=IwAR3oNW9aVykzZ1K_xLz2aR6-ZIkt5zama3mdwQNPe247N4KUvnJWnVFN3RY

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Utazás