December 25-én és 26-án kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Érdemes betárazni a legfontosabb pirulákból az ünnepekre

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárakat a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitva tartás szerint lesznek elérhetők.

gyógyszertárak nyitva tartás

December 25-én és 26-án kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva. December 31-én a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitva tartás szerint lesznek elérhetők, míg január 1-jén kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az ünnepnapok torlódása miatt nagyon fontos előre feltölteni az otthoni patikát. Ahol gyermek van, legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, az ünnepi lakomák miatt pedig jó, ha van otthon gyógyszer az emésztőrendszeri panaszok kezelésére is.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva) az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2018/12/19/igy-lesznek-nyitva-a-patikak-az-unnepek-alatt

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek