Az indulás óta több mint fél milliárd lekérést indítottak a felhasználók, január óta pedig megduplázódott a felhasználók száma, ezért csökkenhet az internet sebessége.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Érzésre lassabb az internet? Kiderülhet egyszerűen

A Fast.com weboldalon internetkapcsolatunk sebességét mérhetjük le, igen egyszerűen. A szolgáltatást továbbfejlesztették, így a felhasználók mostantól nemcsak a letöltési, de a feltöltési sebességet is mérhetik, valamint a hálózat késleltetéséről (latency) is információt kaphatnak. Ez utóbbit ráadásul két külön értékre bontja a rendszer. Az Unloaded latency értéke azt mutatja, mekkora a hálózat sebessége, ha semmilyen más kérés nem terheli azt, míg a Loaded latency arról ad számot, milyen gyors a hálózat, ha közben más alkalmazások is forgalmat generálnak rajta.

Internet sebesség

A Fast.com-nak egyébként van androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is letölthető alkalmazása is, ezekkel mobil eszközről is bármikor gyorsan indítható egy mérés. A Netflix szerint egyre többen használják a sebességmérő szolgáltatásukat. Az indulás óta több mint fél milliárd lekérést indítottak a felhasználók, január óta pedig megduplázódott a felhasználók száma.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180902_netflix_fast_com_internet_sebesseg_merese

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség, Nagyvilág