Örökkön örökké

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Az esküvő margójára

Az ember társas lény, és az életben az egyik legfontosabb társ a házastárs. Napjainkban a szerelmesek kapcsolatuk azon szakaszában kötnek házasságot, amikor már megismerték egymást, ezután döntenek úgy, hogy kifejezik összetartozásukat a közösség előtt. 

Lakodalom van a mi utcánkban

Eleitől fogva 


A házasság intézménye különböző formában gyakorlatilag minden emberi társadalom része volt a történelem folyamán. Bizonyos kultúrák hagyományai a többnejűséget elfogadottnak tekintik, de a legtöbb kultúrkörben a házasság 2 ember kapcsolatát jelenti. A vallások szinte mindegyikében van esküvői ceremónia, amelyeknek értelmében az ifjú pár kinyilvánítja a közösség és Isten (vagy az istenek) előtt, hogy összetartoznak, közös életet fognak élni, és családot kívánnak alapítani. 


Fogadom 


A törzsi közösségekben a törzset alkotó egységek egyik legkisebbike a család, amely két ember házasságával jön létre. A családfő óvja, oltalmazza a feleségét, gyermekeit, majd bizonyos családfőkből lesznek a törzsfők, akik több család életében töltenek be hasonló szerepet. Az esküvő szertartásának alkalmával a házasulandók a természet templomában fejezik ki tiszteletüket az istenek és az emberek előtt, a ceremónia során életre szóló fogadalmat tesznek egymásnak, és ehhez az elemeket, isteneket hívják segítségül és tanúnak. 


Lakodalom van a mi utcánkban… 


A keresztény kultúrkörben a pap vezeti az esküvői szertartást, bár a ceremónia főbb pontjaiban természetesen hasonló a törzsi közösségekéhez. A templomi esküvőt lakodalom követi, amikor a násznép vidáman megünnepli az ifjú pár közös életének kezdetét. A közösség összetartó ereje itt is megnyilvánul, hiszen megajándékozzák a fiatalokat hasznos tárgyakkal, amelyekkel az ifjú pár életét kívánják megkönnyíteni. 


Tippünk
Mesés természet és hamisítatlan vidéki esküvői hangulat vár a Zichy Park Hotel****, 15 hektáros területén, ahol a boldogító Igen! a kis tó partján, a romantikus stégen hangzik a legszebben. 
 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Életmód, Gasztronómia, Lelki egészség, Nagyvilág, Rendezvényhelyszín, Ünnep