A kategóriagyőztes biodóm épület belseje a lehető legtermészetesebb környezeti feltételeket biztosítja

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Európa legjobb szabadidős épülete lett a Pannon Park Biodóm

Az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón Európa legjobb szabadidős épületének választották a Fővárosi Állat- és Növénykert legjelentősebb fejlesztését, a Pannon Park Biodómot.

Biodóm

Ez a Liget Budapest Projekt épületeinek második nemzetközi elismerése, miután a Néprajzi Múzeum a versenyen Világ legjobb középülete díjat nyerte el.

A Biodómot tervező Paulinyi-Reith & Partners (P-RP) közleménye szerint a kategóriagyőztes épület belseje a lehető legtermészetesebb környezeti feltételeket biztosítja. A társaság elnök-vezérigazgatója, Paulinyi Gergely a P-RP tervezési alapelvének nevezte a fenntarthatóságot és az innovatív szemléletet, és hozzátette, hogy a dombszerű csarnokszerkezetet télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő élővilág bemutatására. A 17 ezer négyzetméteres közösségi tér a Kárpát-medence ősi élővilágát mutatja be állatokkal és növényekkel benépesítve.

A Pannon Parkkal a Paulinyi-Reith & Partners ötödjére kapta meg az International Property Awards elismerését. Korábban a Corvin Sétányt a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztésnek választották, a Buddha-Bar Hotel a legjobb szállodai belsőépítészet kategóriában nyert, idén pedig a Budapest ONE-t és az Etele Plazát díjazták, mint saját tervezésű projektet.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20181205-europa-legjobb-szabadidos-epulete-lett-a-pannon-park

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek