Európa-nap

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Családi programokkal és futóversennyel ünnepelhetjük az Európa-napot

A hazai művészvilág és közélet ismert szereplői is részt vesznek 2019. május 12-én, vasárnap, a Szabadság téren megrendezendő Európa-napon. Itt 15 kilométeres futóversennyel, családi és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel várják a résztvevőket.

Európa-nap

A rendezvényre látogatók találkozhatnak – többek között – Szabados Ágival, Fenyvesi @wheelchairguy Zolival és Sass Danival. Az elmúlt években több ezer ember részvételével lezajlott Európa-napi futóversenyen idén is számos ismert közéleti szereplő is rajthoz áll majd.

Az ingyenes rendezvényen – melyre idén 12.000 résztvevőt várnak – minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozást: lesz bábjáték, mesesátor, ugrálóvár, zenél az Iszkiri gyerekzenekar, délután az Elefánt zenekar ad koncertet. Fellép Varró Dani és Radványi Balázs, énekel Szeder, valamint Bérczesi Róbert. Az Európa-nap visszatérő előadója a Péterfy Bori & Love Band, esti koncertjükkel zárul a programsorozat.

A hazánk 2004. május 1-jei uniós csatlakozásának emlékére rendezett 15 kilométeres Európa-napi futóversenyre idén 4000 résztvevőt várnak. A Szabadság térről induló – és Budapest emblematikus épületeit érintő útvonalon elhaladó – versenyt váltóban is lehet teljesíteni.

A változatos műsorfolyamon és programokon kívül a szervezők a tájékoztatásról is gondoskodnak. A fesztivál információs standjain az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak a különböző EU-s intézményekről és szervezetekről, azok működéséről, illetve a május 26-án esedékes EP-választásról.

 

Fotó: Ancsin Gábor on flickr.com

Forrás: https://wellandfit.hu/mozgas/2019-04/europa-nap-15-ev-15-km-programok-az-egesz-csaladnak/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Program, Rövid hírek