A Nemzeti Táncszínház új épülete egy nagy és egy kisebb teremben összesen mintegy 500 nézőt tud befogadni.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Felavatták a Nemzeti Táncszínház új épületét

Áder János köztársasági elnök péntek este felavatta a Nemzeti Táncszínház új épületét a fővárosi Millenáris parkban a Budapest Táncfesztivál nyitógálája keretében. Az államfő elmondta: "A Nemzeti Táncszínház létrejötte azt üzente: a magyar táncművészet folyamatosan olyan értéket hoz létre, amely bőven megérdemel egy önálló intézményt".

Nemzeti Táncszínház

Az első idők kényszerű megoldásai és az elmúlt esztendők állandó vendégeskedése után most új korszak kezdődhet - mondta, hozzátéve: nagykorúságának esztendejében végre elkészült a nemzeti intézmény saját múltjához és hivatásához méltó játszóhelye.

A Nemzeti Táncszínház új épülete, amelyet a Millenáris parkban ipari épületből kifejezetten táncelőadásokra építettek át 4,6 milliárd forintos állami forrásból, egy nagy és egy kisebb teremben összesen mintegy 500 nézőt tud befogadni. A pénteken kezdődött Budapest Táncfesztivál összesen 24 előadással és kilenc premierrel várja a közönséget február 15. és március 2. között.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20190215-ader-janos-felavatta-a-nemzeti-tancszinhaz-uj-epuletet-fotok

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Program, Rövid hírek

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.