Káposztásmegyer 1 és 2 – vagyis a Megyeri út előtti és mögötti terület – kifejezetten vonzóbbá válik a vevők számára.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Feltolhatja a káposztásmegyeri lakások árát a 3-as metró meghosszabbításának lehetősége

A metrómegálló közelsége az eladó ingatlanoknál mindig is erős hívószó, ami az értékesítési árat is befolyásolja.

Káposztásmegyer
Kép szerzője: wikimedia.org Globetrotter19

A Balla Ingatlan szakértői szerint a 3-as metró meghosszabbítása szinte biztosan növeli majd a tervezett metróvonalon lévő összes ingatlan értékét. Úgy vélik, hogy Káposztásmegyer 1. és 2. – vagyis a Megyeri út előtti és mögötti terület – kifejezetten vonzóbbá válik a vevők számára, mivel mindkét városrész megközelíthetősége jelentősen javul a metró révén. Ezért akár 10-15 százalékos áremelkedésre is számítani lehet a környéken.

A fejlesztés által Újpest-központ gazdasági ereje némileg csökkenhet, hiszen a munkálatok végeztével már nem az lesz a végállomás, ahol mindenki leszáll vagy átszáll, hanem csak egy állomás a többi között – írja a 24.hu. Így akár még árcsökkenés is elképzelhető a környéken, mivel a jó közlekedési adottságokkal rendelkező ingatlanokat kereső vásárlók már sokkal nagyobb területen nézelődhetnek, és nem kell ragaszkodniuk a jelenlegi központhoz.

A BKK múlt év novemberében 3 milliárd forintos közbeszerzést hirdetett négy új metróállomás tervezésére, melyek a 3-as metró északi irányban 4,9 kilométerrel meghosszabbított vonalán épülnének. Ebből kettő a felszín alatt, kettő pedig a felszín felett. Előbbiek az Árpád Üzletháznál és Rákospalota-Újpest vasútállomásnál, míg utóbbiak az Óceánárok utca, valamint a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál lennének. Itt egy intermodális csomópont is helyet kapna: összekapcsolnák a 14-es villamos, a 3-as metró, a váci vasút, és a távolsági buszok állomásait B+R és P+R parkolókkal.

Forrás: https://24.hu/fn/penzugy/2019/01/17/megdobhatja-a-bekasmegyeri-lakasok-arat-a-3-as-metro-meghosszabbitasa/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek