Nem hozták meg az engedélyezési tervek véglegesítéséhez szükséges döntéseket

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Máris csúszik a Blaha Lujza tér felújítása, pedig még el sem kezdődött

Már a tervezési szakaszban késésbe került a Blaha Lujza tér felújítása – írja az Mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosítás alapján.

Máris csúszik a Blaha Lujza tér felújítása, pedig még el sem kezdődött

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly nyáron kötött szerződést a munkára – beleértve az engedélyek, jóváhagyások teljes körű megszerzését is – a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UVATERV Út-, és Vasúttervező Zrt. alkotta konzorciummal. A megbízás 139,2 millió forintról szól, ami olcsóbb, mint az eredetileg kalkulált 145 millió forint volt.

A pályázati eredmény kihirdetését követően, már október elején jelezte a megbízott vállalkozás, hogy "a feleken kívül álló okokból" nem tarthatók a határidők. A 2018. október legelején összehívott projekt irányító bizottsági ülést nem tartották meg, így az egyes, az engedélyezési tervek véglegesítéséhez elengedhetetlen döntések nem születtek meg.

Ezzel összefüggésben a megbízást elnyerő cég jelezte, hogy az engedélyezési tervek véglegesítése és leszállítása a fenti döntések meghozatalát követő 4 hét elteltével lehetséges. Mivel az 1. részteljesítési határidő módosítása az azt követő határidőkre is kihat, ezért a szerződésben rögzített teljesítési határidők felülvizsgálata és módosítása szükséges.

Az eredeti kiírásban 185 napot határoztak meg a szerződés teljesítésére, ezt a módosításban 285 napra korrigálták. Tarlós István közel egy éve még azt nyilatkozta, hogy várhatóan 2019 végére készül el a Blaha Lujza tér rekonstrukciója, amely mintegy 2 milliárd forintba kerül. A tervek szerint mintegy 10 ezer négyzetméteres területen újulna meg a tér a felszínen és az aluljáróban is, ideértve a Corvin Áruházat is.

 

Forrás:

https://hvg.hu/gazdasag/20190218_Meg_el_sem_kezdodott_de_mar_csuszik_a_Blaha_felujitasa#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.