A nyolcadik Finn Filmnapok sorozata Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendező Heavy Túra című vígjátékával veszi kezdetét

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Finn Filmnapok a Toldi moziban

A nyolcadik Finn Filmnapok sorozata Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendező Heavy Túra című vígjátékával veszi kezdetét, főszerepben az Impaled Rektum metálbandával. A vetítés után a rendezőkkel és a zenekar énekesével tartanak beszélgetést.

Finn Filmnapok

A fesztivál második napján az Antti-Heikki Pesonen rendezte Fejjel előre című fekete komédiát tűzik műsorra. A vetítés után a film főszereplőjével, Armi Toivanennel, Finnország egyik legkedveltebb színésznőjével beszélgethetnek az érdeklődők.

A házsártos című 2014-es film folytatását láthatja a közönség a harmadik napon A házsártos 2. - A jobb napok címmel, Tiina Lymi rendezésében. Ugyanezen a napon vetítik még a nemzetközileg legelismertebb finn rendező, Klaus Härö Az utolsó jófogás című alkotását, amelyet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutattak be. A film betekintést ad a műkincsvásárlás különös világába.

A negyedik napon Virpi Suutari Vállalkozó című dokumentumfilmjét láthatja a közönség. Később A hegedűs című drámát tűzik műsorra Paavo Westerberg rendezésében, majd Simo Halinen A fordulópont című filmjét vetítik – írja az MTI.

Az utolsó nap kínálata délután egy rövidfilm-válogatással indul, majd az első finn burleszksztárról készült dokumentumfilmet, a Full of Love - Jégről pattant című alkotást mutatják be Iina Terho rendezésében. Zárófilmként pedig Inari Niemi rendező megható alkotását, a Csodaországot vetítik.

Az érdeklődőket a nyitónapon mozgó szaunával, másnap finn metálkoncerttel várják a szervezők. Február 8-án a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Anna Heinämaa forgatókönyvíró tart mesterkurzust, február 9-én pedig a Toldi moziban kerekasztal-beszélgetést szerveznek a kreatív csapatmunka erejéről Paavo Westerberg rendező, Armi Toivonen színésznő és Anna Heinämaa részvételével.

Forrás: https://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=51648

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Program, Rövid hírek