A társaság egy ötödik esküvőre gyűlik össze, de természetesen semmi sem sikerül úgy, ahogy tervezték...

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Folytatódik a Négy esküvő és egy temetés

Huszonöt év után folytatódik a Négy esküvő és egy temetés című brit kultuszfilm: a szereplők egy kisjátékfilmhez állnak ismét össze, amely a BBC jótékonysági adománygyűjtésére készül.  A rövidfilmben Hugh Grant, Andie MacDowell és Kristin Scott Thomas is visszatér régi szerepében, a forgatókönyvet pedig az eredeti filmet jegyző Richard Curtis írja.

Négy esküvő és egy temetés
Kép szerzője: Lobu.hu

A jövő márciusi Red Nose Day adománygyűjtő napra készülő produkció a One Red Nose Day and a Wedding címet kapta.

A BBC-nek Newsnak Curtis forgatókönyvíró elárulta, hogy a folytatásban a társaság egy ötödik esküvőre gyűlik össze, de természetesen semmi sem sikerül úgy, ahogy tervezték.

A filmet Mike Newell rendezi, a további szereposztásban John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet és David Haig is feltűnik. A szereplők közül nem tér vissza Charlotte Coleman, aki Scarlettet játszotta, a színésznő 2001-ben, 33 éves korában elhunyt.

A Négy esküvő Hugh Grant és Curtis karrierjét is a magasba repítette: Curtis ezt követően írta a Notting Hill - Sztárom a párom és a Love Actually - Igazából szerelem című nagy sikerű romantikus vígjátékokat. Utóbbihoz 2017-ben szintén készített a Red Nose Dayre egy kisjátékfilmes folytatást.

A Négy esküvő 1995-ben a legjobb film BAFTA-díját és a legjobb idegen nyelvű film César-díját is elnyerte, Hugh Grant pedig Golden Globe-díjat kapott alakításáért.

Forrás: http://www.ma.hu/kulturport.hu/323391/25_ev_utan_folytatodik_a_Negy_eskuvo_es_egy_temetes?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Kultúra, Nagyvilág