Gasztronómia Budapesten és vidéken - rendezvények, fesztiválok, hírek és érdekességek a gasztronómia világából

Life of Budapest
Salon Étterem - Fine dining
Pizza és fogyókúra

A pizzánál adja fel a legtöbb fogyókúrázó

Szerző: Lobu.hu
2019. február 15.

Keményen próbára teszi a diétázókat a pizza. Nemrég egy amerikai egyetem dietetikus professzorai szedték össze, hogy melyek azok az ételek, amelyekre a legtöbb fogyni vágyó elcsábul. Az első helyet – szinte papírforma szerint – az olaszok találmánya zsebelte be

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Nutella

Konkurenciát kap a Nutella

Szerző: Lobu.hu
2018. november 22.

Saját mogyorókrémet készül piacra dobni a Barilla olasz tésztagyártó cég. A Nutella versenytársának szánt termék azonban nem tartalmaz majd pálmaolajat.

vadkender

Befüvesítik az ételeket Nagy-Britannia legújabb éttermében

Szerző: Lobu.hu
2018. november 20.

Decemberben nyílik meg Nagy-Britannia első olyan étterme, ahol az ételek mindegyikének egyik alapanyaga a kannabisz lesz. Betépni mégsem lehet majd, mert a THC-t, amely az emberben a „beszívottság” érzetét kelti, azt kivonják a felhasznált kenderből.

Budapesti karácsonyi vásár

Áraiban is európai a budapesti karácsonyi vásár

Szerző: Lobu.hu
2018. november 19.

Javában tart a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, amelyet már másfél hete látogathatnak az érdeklődők. A Pénzcentrum térképezte fel, hogy mi mennyibe kerül.

Vegetáriánus élelmiszer

Bevezethetik a vegetáriánus és vegán élelmiszercímkéket

Szerző: Lobu.hu
2018. november 9.

Az Európai Bizottság által nyilvántartásba vett polgári kezdeményezés alapján a jövőben fel kellene tüntetni az Európai Unióban forgalomban lévő élelmiszerek esetében, hogy nem vegetáriánusnak, vegetáriánusnak vagy vegánnak minősülnek-e.

Pizza

Kiderült a tökéletes pizza titka

Szerző: Lobu.hu
2018. november 8.

Két fizikus és egy ételantropológus olyan matematikai egyenletet hozott létre, mellyel megsüthető a tökéletes pizza. Tanulmányuk megalkotásához a termodinamika szabályait hívták segítségül.

Tojás

Megalkották a tökéletes színű tojást

Szerző: Lobu.hu
2018. november 8.

A Bábolna Tetra olyan tojóhibridet nemesít, melynek tojása hőtűrő és speciális krémszínű. A hőtűrés az afrikai célpiacok miatt fontos, a tojás színe pedig a vásárlók szívét kell, hogy elnyerje. A felmérések szerint valaki a fehér, valaki a barna tojást kedveli, a Bábolna pedig reméli, hogy ezzel az új árnyalattal mindenkinél betalálnak.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.