Gasztronómia Budapesten és vidéken - rendezvények, fesztiválok, hírek és érdekességek a gasztronómia világából

Life of Budapest
sétaturizmus
Magyar sör
Kép szerzője: rawpixel on Unsplash

Magyar sörsiker született egy a brüsszeli versenyen

Szerző: Lobu.hu
2018. december 10.

Először hozott el rangos elismerést egy brüsszeli sörversenyről egy magyar ital: a Kőszegi Sör Bécsi Lagere bronzérmet nyert a Brussels Beer Challenge-en.

További részletek

Olvasóink képei

Tölts fel Te is valamit a Lobu.hu galériájába!

Pizza

Kiderült a tökéletes pizza titka

Szerző: Lobu.hu
2018. november 8.

Két fizikus és egy ételantropológus olyan matematikai egyenletet hozott létre, mellyel megsüthető a tökéletes pizza. Tanulmányuk megalkotásához a termodinamika szabályait hívták segítségül.

Tojás

Megalkották a tökéletes színű tojást

Szerző: Lobu.hu
2018. november 8.

A Bábolna Tetra olyan tojóhibridet nemesít, melynek tojása hőtűrő és speciális krémszínű. A hőtűrés az afrikai célpiacok miatt fontos, a tojás színe pedig a vásárlók szívét kell, hogy elnyerje. A felmérések szerint valaki a fehér, valaki a barna tojást kedveli, a Bábolna pedig reméli, hogy ezzel az új árnyalattal mindenkinél betalálnak.

szárnyas ételek

Nem lesz hiány libából és kacsából

Szerző: Lobu.hu
2018. november 7.

Nem lesz hiány idén az ünnepi baromfiból. A szakszövetség elnöke szerint a madárinfluenza hatása már nem érezhető a piacon, így az árak is kedvezőbbé váltak. Olcsóbb lett például a libamáj, amely ára tavaly a járvány miatt az egekbe szökött.  

Michellin csillag

Túl sok macera megtartani a Michelin-csillagot

Szerző: Lobu.hu
2018. október 29.

Egy wales-i étterem vissza is adja azt. Az 1200 fős Montgomery-ben működik a The Checkers nevű hotel és az étterme. 2011-ben szereztek Michelin-csillagot, amelyet azóta minden évben kiérdemeltek. Egészen mostanáig: a tulajdonosok bejelentették, hogy a 2019-es kalauzba már nem szeretnének bekerülni, vagyis lemondanak a csillagról, hiába ítélték meg nekik.

Sör

Brutálisan drágulhat a sör

Szerző: Lobu.hu
2018. október 29.

A következő évtizedekben 3-17 százalékkal zsugorodhatnak az árpamezők, amelyek a világ legnépszerűbb alkoholos italának egyik fő alapanyagát adják. Mindez a klímaváltozás miatt.

bor

Teret kaptak a minőségi italok

Szerző: Lobu.hu
2018. október 29.

Az utóbbi években érezhetően visszaszorult az Olaszországból érkező hordós borok importja, kevesebb a hamis és a hibás bor is. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak elmondta: az élelmiszer-biztonsági hatóságnál 2010 óta kiemelt feladat az élelmiszer-hamisítás, ezen belül a borhamisítás elleni fellépés.

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.