A gigapláza 150 millió euróba kerül majd.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Gigapláza nyílik Budán

Az okospláza 150 millió euróba kerül majd. A bruttó 137 ezer négyzetméteres komplexum a főváros harmadik legnagyobb bérbe adható területtel rendelkező bevásárló- és szórakoztatóközpontja, egyben a budai oldal legnagyobb plázája lesz, és egy multimodális csomópontba épül. A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál létrejövő, 55 ezer négyzetméter bérbe adható területű Etele mellett épül a Budapest ONE irodapark.

Gigapláza
Kép szerzője: atv.hu

Az Etele Plazába napi 40 ezer vásárlót várnak, mivel a bevásárlóközpont elsődleges vonzáskörzete Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, ahol megközelítőleg 235 ezren élnek. A környék lakói ráadásul az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag alacsony kiskereskedelmi ellátottság mellett.

Az épületben helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti meg a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a plázában pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül.

A beruházást az Unicredit és az Erste finanszírozza egyenlő arányban, a 10 éves futamidőre összesen mintegy 150 millió euró értékben nyújtanak hitelt a fejlesztő Futureal-csoportnak. Utoljára óriáshitelt tavaly novemberben kapott pláza Magyarországon, akkor a Westendet refinanszírozta az Erste, az Unicredit és a K&H 100 milliárd forinttal.

Forrás: hvg.hu

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Építészet, Érdekesség