Giro d'Italia a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye a francia Tour de France után.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Budapestre jöhet a Giro d'Italia

Úgy tűnik, valóság lehet a már szeptemberben felvetődő gondolat: valóban Budapesten rajtolhat a 2020-as olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia, itt rendeznének a 21-ből 3 szakaszt - írta a Nemzeti Sport a cyclingweekly.com értesülése alapján.

Giro d'Italia

A szakportál úgy tudja, hogy az eseményt szervező RCS Sport és a magyar főváros vezetése megállapodott egymással, és az előbbi szervezet tisztségviselői április 15-én, hétfőn érkeznek Budapestre, hogy a hivatalos bejelentésre is sort kerítsenek a felek.

A Giro d'Italia a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye a francia Tour de France után. A spanyol körversennyel kiegészülve a Grand Tour része. A versenyt először 1909-ben rendezték meg. Tavaly a verseny össztávja 3563 kilométer volt. A győztes brit Chris Froome a 21 szakaszt több mint 89 óra tekeréssel teljesítette, egy percnél is kevesebb idővel előzte meg a második Tom Dumoulint – írja az infostart.hu.

Az olasz körverseny az utóbbi időben gyakran rendezett külföldi rajtot. Indult már Amszterdamból és Belfastból, tavaly pedig Jeruzsálemből. A befutó hagyományosan Rómában van.

Forrás: https://infostart.hu/sport/2019/04/11/tenyleg-budapestre-johet-a-giro-ditalia

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Sport