Magyarországon átlagosan 2500 gyalogost gázolnak el évente

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Nem csak az autósoknak kell figyelni a zebránál, kiemelten ellenőriznek a rendőrök

Az egyhetes akció ideje alatt kiemelt rendőri jelenlétre kell számítani a zebrák környékén. Magyarországon átlagosan 2500 gyalogost gázolnak el évente. Az ilyen balesetek közül 150 végződik halállal.

gyalogosátkelő

Mint a rendőrség kampányfilmjéből kiderül: a mobiltelefonok közlekedés közbeni használata óriási veszélyt jelent a gyalog közlekedőkre, hiszen ilyenkor megoszlik a figyelem az információ és a forgalom között. A gyalogosokra pedig ugyanúgy vonatkoznak a KRESZ szabályai, mint az autósokra, ám még mindig sokan kezelik nagyvonalúan a tilos jelzést, vagy lépnek az úttestre szabálytalanul.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta: a gyalogosoknál kérjük, hogy ha esőben közlekednek, és sötét színű esernyőt, vagy kapucnit használnak, akkor fokozott körültekintéssel nézzenek körbe, hiszen ezek holtteret hoznak létre, és ez is balesetveszélyes".

A Budapesti autósok nevű portál társalapítója szerint az autósok előzékenységén is lenne még csiszolni való a gyalogosokkal szemben. De a gyalogosoknak is sokkal jobban oda figyelniük arra, mikor lépnek le a járdáról.  A rendőrség adatai szerint a balesetek 40 százalékát a járókelők okozzák, ezekbe a gázolásokba pedig átlagosan évente hetvenen halnak bele.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20190516-2500-gyalogost-gazolnak-el-evente-magyarorszagon

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek