Ne maradj le a nyárról!

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Gyerekkel utazni?

Most, hogy levetettük a maszkot, ráadásul szinte minden ország valamilyen módon elérhetővé vált ismét, az ember érzi, hogy nincs mese, muszáj indulni végre valamerre! Igen ám, de kisgyermekkel ez sokkal nagyobb körültekintést igényel, különösen most, ezért érdemes átgondolni: nem lenne-e jobb belföldön maradni még az idén, és stabil járványmentes helyzetben nekivágni a nagyvilágnak? 

Gyerekkel utazni?

Mert a biztonság még mindig első! Ha csöppséggel tervezünk pihenni, akkor nem csak az egészségügyi biztonságot kell szem előtt tartani, bár kétségkívül az a legfontosabb. Ugyanakkor a kisgyerekesek tudják a legjobban, hogy a rendszer borulásához elég egy hosszabb várakozás, egy nyűgösebb pár óra és napokra vége a családi nyugalomnak. Különösen érzékeny ez a terep a kisbabásoknak, de 5-6 év alatt is nyomós szerepet játszik a gyermeki türelmetlenség, ez pedig folytonosan emelkedő feszültségszintet tud eredményezni, amelynek a legtöbbször a szülők isszák meg a levét. Ezt pedig nem csak el lehet, de érdemes is elkerülni:

  • Belföldi nyaralásnál sokkal egyszerűbb követni az éppen érvényben lévő szabályokat. Például Olaszországban tartományonként is változnak a rendelkezések, és bár tájékozódhatunk ezekről, a változtatások alaposan megboríthatják a terveinket.
  • Sok országba szabad a belépés, de regisztrációt követelnek, különösen az Európán kívüli országoknál ezeknek nem mindig egyértelmű a kimenetele, és a feltételek is változhatnak, amelyekhez nehéz igazodni.
  • A kicsiknek még nincs elérhető oltás, így felnőttként ugyan mi védve lehetünk, de a gyermekünk még nem az (ha csak nem esett már át a betegségen), és bár tudjuk, hogy a gyermekeken sokszor tünet-és szövődménymentesen átfut a vírus, senki sem garantálja, hogy nem okoz nagyobb galibát, amihez orvosi-kórházi szakértelem szükséges, és ami külföldön elég bonyolult lehet igénybe venni.
  • Kisgyermekhez a fél háztartást össze kellene pakolni. Ha külföldi szállásra megyünk, nem lehetünk abban biztosak, hogy minden szükséges a rendelkezésünkre áll majd, beszerezni ezt a nyelvi különbségek miatt is macerás, meg amúgy sem tudjuk, mi az adott helyen az elfogadható, ami nem biztos, hogy nekünk is az. Itthon ez előre egyeztethető.
  • A hazai családbarát szállodák nagy része, így például a noszvaji Oxigén Family Hotel is hatalmas gondot fordít arra, hogy jól képzett animátorok foglalkoztassák a lurkókat, amíg anya és apa pihennek, masszíroztatnak, vagy csak alszanak egy nagyot. Ez a külföldi nagyobb szállodákban is elérhető, ám egy csöppnyi különbséggel: a picúrok nem feltétlenül értik az animátorok nyelvét. Abban pedig egy pihenni vágyó szülőnek is biztosnak kell lennie, hogy a gyermeke mindent megkap, mert megértik, különben a pihenési idő alatt jön az agyalás, hogy szemünk fénye biztosan jól van-e. Ezért viszont tényleg kár lenne!

Ha megfelelően választunk szállodát, méghozzá olyat, amely kifejezetten gyerekekre fókuszált hotel, nem csak a saját életünket, hanem a családunkét is megkönnyítjük. A noszvaji Oxigén Family Hotel ilyen, minden a gyermekek körül forog, és ha a kicsi jól van, akkor a szülők is. Ezt az élményt pedig kár lenne kihagyni! 

 

Forrás: Oxigén Family Hotel****superior 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Egészség, Életmód, Érdekesség, Gyereknevelés, Gyerekprogram, Nagyvilág, Szabadidős programok, Utazás