A Lánchíd három évre tervezett felújítás így akár 18 hónap alatt meglehet.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Gyorsabb lehet a Lánchíd felújítása

7 milliárd forinttal ad többet a kormány a fővárosnak a munkálatokra. A három évre tervezett felújítás így akár 18 hónap alatt meglehet. Az Index szerint Tarlós István főpolgármester bejelentése egyben azt is jelenti, hogy mégis egyszerre lehet majd felújítani a Lánchidat és az Alagutat.

Lánchíd

Az autósok ettől még így is hosszú ideig, de "csak" másfél évig számíthatnak dugókra a környéken. Az első előterjesztés még 22,3 milliárdról szólt, illetve, hogy ezzel másfél év alatt megoldható a Lánchíd és a Váralagút felújítása. Idén tavasszal azonban már úgy tűnt, csak 16 milliárdja lesz a fővárosnak a munkára, a beruházást ezért kettébontották.

Időközben kiderült az is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Tarlós Istvánt szeretné következő főpolgármesternek. Tarlós ekkor közölte, hogy ehhez több feltételnek is teljesülnie kell, ezek egyike volt, hogy a főváros több pénzt kapjon a Lánchíd és az Alagút felújítására.

Forrás: https://hvg.hu/kkv/20180926_Es_akkor_a_kormany_elohuzott_egy_valag_penzt_a_Lanchid_felujitasara#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Építészet, Érdekesség