Gyúr(j)unk vazze'? Levél hozzátok, Kedves férfiak!

Life of Budapest
Szólj hozzá Te is!

 Olvasva: 4824 alkalommal


Gyúr(j)unk vazze'? Levél hozzátok, Kedves férfiak!


33283

Kedves Férfiak! 

 

A minap felhívtak az egyik helyi újságtól, hogy adjak tanácsot, hogyan lehet megszabadulni a sörhastól (Itt el is olvashatjátok a cikket

Erről pedig eszembe jutott, hogy valóban, szerintem a férfiak nagyobb részében a fitness és egészséges táplálkozás szó hallatán, fel sem merül, hogy ez a téma akár őket is érintheti. A csapból is ez folyik, de valahogy mindig a nőket szólítják meg vele, talán mert mi fogékonyabbak vagyunk erre a témára. 

Pedig tudva levő, hogy a férfiakank is nagyon fontos lenne, hogy törődjenek magukkal. Sajnos az ő átlag életkoruk alacsonyabb a nőkénél. Náluk is vezető halálok a szív és érrendszeri betegség, az elhízásból adódó cukorbetegség, magas koleszterin szint. 

Tudom, most azt mondjátok, hogy 100 kiló alatt csak karácsonyfa dísz egy férfiember. Pedig ez az állítás már évek óta megdőlt. 

A huszas éveinkben azt gondoljuk, hogy mienk a világ. Testünk feszes, mindent kibír. 12-15-18 órás munkanapokat, majd az esti bulit és 2-3 óra alvás is elég volt, hogy másnap újra dolgozzunk.

A harmincas éveinkben már kezdjük érezni, hogy azért már nem bírunk mindent. Kicsit visszaveszünk a tempóból, lehet, hogy már család is van. Ez az az időpont, amikor elkényelmesedünk. De itt követjük el a hibát. 

Ha túlságosan elkényelmesedsz, kedves Uram, mert az asszony jól főz és szolidaritottál vele a várandóssága alatt és te is felszedtél jónéhány kilót, akkor az  40-es, 50-es évedre sajnos elhízott leszel, minden “szövődményével” együtt. 

De nem azért írok, hogy vészmadár legyek, hanem hogy megmutassam, lehet máshogy is élni, mindez megelőzhető! 

Nem is kell hozzá mást tenned, mint elhatároznod, hogy igenis együtt öregszel meg a pároddal és még az unokáid esküvőjén is táncolni szeretnél.  :-)

Ha ez az elhatározásod megszületett, nincs is más dolgod, mint életmódot váltani! 

JJJJJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJJJJJJ!!! Már hallom is. 

Ne ijedj meg! Nem azt mondtam, hogy mostantól madáreleséget kell enned egész álló nap. 

Először elég, ha a kisebb adagokat eszel, ha ókor-ókor elhagyod a desszertet. Ha a cukros üdítők helyett időnként vizet iszol, és ha néha gyalog vagy biciklivel mész dolgozni. 

Kis lépésekben haladj. Érezz rá az ízére. Aztán, ha rákaptál menj el egy edzőterembe. Nézz körül. Ha nem tetszik, menj el egy másikba. Találd meg magadnak a megfelelő közeget, ahol úgy érzed, hogy jól fogod magad érezni addig, amíg sportolsz. Keress egy jó személyi edzőt, aki összeállít neked egy edzéstervet! Itt se ijedj meg, ha esetleg valaki nem szimpatikus. Találd meg ebben is az igazit! 

Vagy ha nem szeretsz vasakat emelgetni keress csapatsportokat. Foci, kosár, kerékpár, futó vagy úszó közösségeket! A lehetőségek háza végtelen! 

 

Ha ráléptél erre az útra, már jó nyomon vagy, és 5-10 évvel is meghosszabbíthatod a életed, vagy javíthatod az életminőségedet! 

Mert tudod, csak egészség legyen, a többit megvesszük! ;-)

Nekünk nőknek szükségünk van rátok, így legyetek szívesek törődni magatokkal! Saját magatokért, a gyerekeitekért, értünk. 

Nagyon köszönjük!

:-)

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy oszd meg barátaiddal, férfi ismerőseiddel és inspiráld őket is a mozgásra! :-)

 

 

 

 

címkék:

Kommentek