Ha az élet megdob citrommal, igyál hozzá egy tequilát

Life of Budapest
Szólj hozzá Te is!

 Olvasva: 5336 alkalommal


Ha az élet megdob citrommal, igyál hozzá egy tequilát


33215

Kedves SportosMami és SportosPapi!

Te is érezted már, úgy, hogy semmi nem jön össze? Hiába teszed a dolgod, hiába küzdesz, hiába mész, egyszerűen semmi sem sikerül?

Akkor ez a bejegyzés most neked szól! 

Szerencsére most nem én vagyok ebben a szituációban, de én is voltam már így. Azt gondoltam, az egész világ ellenem van és senki sincs mellettem. Ez egy nagyon rossz érzés, és hiába minden jó szó, a saját kis negatív spirálomba bekerülök és csak ostorozom magam, hogy milyen hülye, balfék és szánalmas vagyok, és ráadásul még szeretetre méltó sem vagyok. 

Csak ezek a gondolatok cikáznak a fejemben.

Szerencsére időben fel szoktam ismerni ezt az állapotot, sajnos vagy szerencsére, többször volt már ilyen. Azért írom, hogy szerencsére, mert általában az ilyen mélypontokban születnek a legjobb ötleteim. 

Ugyanis felvérteztem már magam ilyen szituációkra és beszereztem jó néhány önsegítő és motiváló könyvet. Ezeket fellapozva újraértelmezem az egész kis világomat, letisztulnak  a gondolataim és az önsajnálaton és önsanyargatáson túllendülve ismét megtalálom, hogy miért érdemes küzdeni, nap mint nap felkelni, örülni minden apró részletnek.

Hogyan kerül ki az önpusztító negatív spirálból? Íme, néhány tipp:

  1. Ilyenkor tél végén kierültek a raktáraink, belefáradtunk a szürkeségbe, hidegbe. Télen amúgyis hajlamosabbak vagyunk bezárkózni. Használj ki minden napsütéses pillanatot, legyél okat a szabadban. Elkezdett nyüzsögni a város. Csicseregnek a madarak, melegítenek  nap sugarai! Ilyenkor az ember új erőre kap! 
  2. Ismerd meg önmagad! Ismerd fel, hogy most bekerültél egy negatív spirálba. Tegyél ellene! Tudatosan rángasd el magad társaságba! Itt az ideje kipróbálni egy új mozgásformát, elkezdeni futni, vagy szabadtéren edzeni! VAgy ha nem vagy edzős típus, fogj másba. Festő tanfolyam, kézműves szakkör. Mindegy, csak csináld!
  3. Olvass. Vegyél önsegítő könyvet. Olvass Brian Tracy-t.  Hihetetlenül inspiráló tud lenni. 
  4. Rakj rendet magad körül. Vedd számításba, mi az ami fontos, mi az amit már el lehet hagyni. Úgy tárgyak, mint gondolatok, negatív, energiavámpír emberek

+1

Ami talán  legfontosabb! 

SZERESD MAGAD!!!! Minden,de minden belőled indul ki. Ha nem szereted magad, mást sem tudsz szeretni! 

Remélem, tudtam segíteni! 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg barátaiddal is, kommentben jelöld be azt, akinek szerinted a legnagyobb szüksége van most erre a “fenékbe rúgásra! “

Csodás napot kívánok! 

 

címkék:

Kommentek